Friday, March 30, 2018

Hieman lämmintä ja kirkasta


Kuvan kukkalaite on rehevä. Maija on aikaisemmin tehnyt taiteellisen kauniita seppeleitä. Tämä on minulle tuntemattoman henkilön tekemä.

Jeesuksen hautapalvelus Turussa. Ihmiset ovat vanhentuneet selvästi. En ole itsekään nuortunut. Olin polvillani riittävän määrän. Ja minun täytyy sanoa että isä Petrin ( Ratilaisen) aikaan palvelukset olivat kauniinpia ja syvällisenpiä. Hän osasi liikkua kauniisti kirkossa. On ollut suorastaan hutiloivaa seremoniaa tarpeeksi kuulemma kirkossamme viimeisenä kymmenenä vuotena..

Onneksi meillä on viisaita kirkkomummoja jotka huomaavat töppäilyyn viittaavan toiminnan palveluksissa. Itsekin ihmettelin että mitä nuoret hautakuvankantajat kävelevät pysähtymättätietyssä paikassa. Sitten yksi rouva antoi äänettömiän viestin pojille. Loppu sujui hyvin.

Kaunis auringonpaiste. Hieman lämmintä ja kirkasta.

Otin kuvan ja harmaa ohut nainen oli vähällä tulla sanomaan jotain. Tulin hyvälle tuulelle palkästä katseesta.

Ilta eli aamupalvelus jäi lyhyemmäksi kuin tavallista sillä kirkkoherra muuntautui matkapapiksi ja lähti Ahvenanmaalle. Kuten tiedämme, kirkkohallitus myönsi ison summan rahaa matkapapin palkkaamiseen, Turussa rahat käytettiin aivan muuhun. 10.000 käyttämätöntä euroa jäädytettiin. Käytetty summa annettiin anteeksi. Eikö olisi syytä ryhtyä toimenpiteisiin hyvä arkkipiispa Leo.

Onko varmistettu että keskiyön palveluksessa on pappi paikalla.
Olen raivoissani! Se on selvä! Eikä tämä ole keksitty juttu.


Avaimet pöydälle ja ulos! oli kymmenen vuotta sitten usein käytetty huuto seurakunnassamme.

No comments: