Sunday, March 25, 2018

Takuu varma torivisio: kun pohjavesi laskee, lahoavat puupaalut ja rakennukset kallistuvat ja alkavat vajotaOn tämä nyt merkillistä. Toriparkkiherroilla ei ole vieläkään vastausta kuka rahoittaa rakentamisen. Miten on mahdollista että rakennuslautakunta on myöntänyt rakennusluvan, vaikka rahoitusta ei ollut. Pakostakin alkaa ajatella ulkomaisia yrityksiä jotka mahdollisesti pesevät rahaa tässäkin hankkeessa. Toivon että ortodoksinen seurakunta ei ole mennyt mukaan hämärähommiin. Hehän vetivät pois valituksensa Hallinto-oikeudesta. Olemme saaneet katsella kummallisia härpekkeitä torin pinnan visioiksi. Näissä visioissa on yksi outo piirre, niillä ei ole mitään tekemistä toriparkin kanssa, niillä ei ole mitään tekoa torin kanssa, siellä ei näy torikauppaa eikä muutakaan torille ominaista toimintaa. Eräästä visioehdotuksesta oli siivottu ortodoksinen kirkko pois. Täyttä sumutusta ja huomion pois kääntöä itse asiasta. 1970-luvulta lähtien demarit ja kokoomus havittelivat kirkon tonttia itselleen. demari Seppo Lehtinen, silloinen nuori demari, halusi purkaa kirkon tarpeettomana ja ottaa käyttöön tontin hyödyllisenpään käyttöön. 1980-luvulla valtio lahjoitti seurakunnalle tontin jossa kirkko oli ollut jo 18oo-luvun puolivälistä lähtien, tontti on oma, kiitos silloisen kulttuuriministerin, ehtona oli että tonttia ei saa myydä missään tilanteessa. Tämä on syytä muistaa kun teette noita visioitanne.


(Alkuperäisessä suunnitelmassa olivat kuvissa rumat pakokaasutrötöt, minnekä ne ovat kadonneet. En kyllä kaipaa niitä.)

Toriparkkia ajetaan kuin käärmettä pyssyyn ja perustellaan keskustan kehityksellä. Toriparkki työmaa kestää monta vuotta ja ympäristö pikemminkin kuolee ja kuihtuu; yritykset haluavat muualle rakentamisen vuoksi. Liikennejärjestelyt ovat kamalat keskustassa rakentamisen alettua. Ketä tämä raakakapitalismi palvelee viime kädessä. Älkää äänestäkö noita politiikkoja enää uudelleen.

Kun pohjavesi laskee rakentamisen myötä, alkavat puupaalutetut rakennukset kallistella ja vajota. Puupaalutus lahoaa viiveellä kun vesi laskee takuu varmasti.

Turussa paistaa aurinko. Lämmintä +5.

No comments: