Saturday, March 10, 2018

Olen tervan haistaja

Meni saunaan vaikka olen toipilas. Kaadoin tervaa kiukaalle tai mies heitti kun kaadoin löylykauhaan. Otin nurkkaan kaatuneen kaktuksen vierihoitoon. Toivottavasti ei muutu saattohoidoksi.

Nyt olen Lokikadulla ja äänimaailma on tuttu näppäinten tiheä räpinä. On huomattu että naisen sairastuminen aiheuttaa miehelle stressiä. Piti elvyttää rapistunutta taitoa käydä kaupassa ja kotitaloutta. Meidän keittiössa on lisäksi liiton toimiston etäpiste. Jokainen voi kuvitella loput mieleisekseen. Mieheni laittaa helposti miehistä ruokaa, salaattiakin tosin löytyy.

Ulkona sataa vettä.

Ortodoksisessa kirkossa kuohuu. Minusta tuntuu että siellä on kuohunut jo kauan. Ambrosius oli henkilönä arvoitus ja piispana arvaamaton. En anna hänellä anteeksi hänen tekojaan Turussa. Minun mielestäni se oli lähtölaukaus julkisille nöyryytyksille ja kiusaamisille. Hämmästyttävää miten helposti Turussakin nuo "intellektuellit" alkoivat nuoleskella ja kuinkas sitten kävikään. Ei mitään maallista hyvää seurannutkaan, päin vastoin. Ja nyt on kohta kirkko kumossa rakennuksena, se ei tietenkään johdu Ambrosiuksesta, mutta olisi hän voinut hyväksi käyttää liikemiessuhteitaan ja auttaa. Kaipa siitäkin olisi katastrofi tullut, auttamisesta nimittäin.
Voi olla että kirkon ovessa on kohta ilmoitus Ei käytössä sortumavaara vuoksi. Ei karjääjillehän siellä onkin. Ja voisi laittaa lapun: Ei rosvoille!

Olen iloinen että Samuli Edelmann liittyy tänä viikonloppuna Valamossa ortodoksiseen kirkkoon. Hän on löytänyt kodin ja päässyt eroon viinasta.

En ymmärrä ortodokseja jotka paheksuvat edellistä. Pitäisi olla pikemminkin iloinen.

Minusta Durac ja Ambrosius voisivat olla veljeksiä.

No comments: