Saturday, March 3, 2018

Postimerkkikaavamuutos kauppaopiston ja Sirkkalankatu 11 ja 13:ta tontille.

Kaavamuutos Kellonsoittajankadun kauppaopiston ja Sirkkalankadun 11 ja 13:ta tonteille on ilmeisesti jo myönnetty. Kauppaopistoa suositellaan purettavaksi ja tilalle rakennettaisiin kerrostaloja. Tunnen nuo Kivilinnan ja 11 asuntooy:n kauniit kivitalot. Toivottavasti niihin ei kosketa. Kyseessä lienee postimerkkikaava.

Mikä ihmeen raivokas keskikaupungin uudelleenrakentaminen on käynnissä? Meillä lähiöt rapistuvat ja talot lahoavat slummitasolle. Ehkä pitäisi rakentaa sinne missä tarve on suurin. Veikkaan että samat grynderit ovat tehneet rahaa huonolla rakentamisella lähiöissä ja nyt uhataan kaupunkikuvaa keskustassa samanlaisella rakentamisella. Lähiöt ovat eriarvoisessa asemassa kaupunkisuunnittelun ja rakentamisen suhteen.
Ja lähiöissä asuvat asukkaat ovat eriarvoisessa suhteessa keskustaan. Lähiöistä tulee tällä menolla periferioita ja keskustasta tulee maksukykyisimpien rikkaiden ja rahakkaiden sivistyneiden asuipaikka. Taide, teatteri ja hienot ravintolat ovat lähellä.

Kauppatorin kiviä aletaan purkaa kauttaaltaan arkeologisten kaivausten tieltä ja kaivaukset kestävät ainakin kahdeksan kuukautta. Miten mahtaa olla rakennusluvan kanssa?

Nyt sitten joukolla kirkossa käymään. Kirkko on ehjä ainakin kahdeksan kuukautta. Jos kirkko kallistuu ja murtuu, repeävät pyhäinkuvat ja sitä ei Jumala hyväksy.

Seurakuntamme kirkkoherra ja neuvosto on käyttänyt osan maahanmuuttajille tarkoitetuista matkapapin palkkausrahoista muihin tarkoituksiin ja loput rahat on jäädytetty. Mitä täällä nyt matkapappia maahanmuuttajille tarvitaan, kirkkoherra ajelee mielellään ihan itse. Pääkirkossa yleensä muualla hoitaa palveluksia Kirkkoherra, mutta Turku on tässäkin outo. Miten kukaan voi olla noin mustasukkainen "tontistaan" ja olisihan se kamalaa jos joku suositumpi saisi kirkon täyteen seurakuntalaisia.

Portsalaiset olkaa vaan taisteluasemissa sillä gryndereillä ei ole mitään häpyä ja rakennuslautakunta on kumileimasin grynderin kädessä.

No comments: