Aamu alkaa lasillisella vettä johon on murskattu valkosipulinkynsi ja lisätty puolidesiä omenaviinietikkaa. Tämä on vanha konsti siivota verisuonia. Kuuri kestää viikon. Rajua on, rajua. Olin lyönyt laimin tiibetiläisten munkkien valkosipuliuutekuurin jälkeen valkosipulin käytön. Nyt on revanssin aika. Valkosipuli on mahtava tulehdusten hoitajana.
Kun valkosipulia syö päivittäin, se lakkaa haisemasta hengityksessä. Löysin kotimaisia valkosipuleita yllättäen ja ne olivat makeita ja ihanan raikkaita. Kiinalaisia valkosipulaita ei oikein arvaa käyttää niiden mahdollisten saasteiden takia.
Ihanteellisinta olisi jos ihminen viljelisi itse valkosipulinsa. Kaupungissa se on hankalaa toistaiseksi. Olen iloinen että porras ja pihaviljely on tullut takaisin puutalojen pihoille. Sukupolvenvaihdos näkyy aina miljöössä;hyvässä ja myös pahassa. Tietty nousukasmaisuus puutalojen pihoilla ja asuntojen sisällä on poistumassa ja järkevöitynyt.
Syksy on ollut lämmin ja kaunis.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment