Wednesday, September 30, 2015

Runosmäki, lähiö Turussa

Runosmäkeläiset eivät halua turvapaikkaa hakevien tilapäistäkään sijoituskotia entiseen kouluunsa. Kouluun jossa luultavasti on hometta. Ovatko turvapaikanhakijat altistettava homeelle? Onko tilanne niin paha.

Eilisessä keskustelutilaisuudeksi tarkoitettu kohtaaminen lienee ollut pohjanoteeraus yleisön suhteen. En tiedä koko Runosmäkeläisten mielipidettä asiasta, mutta eilen paikalle olivat saapuneet vastustajat ja käyttäytyminen ja kielenkäyttö oli ala-arvoista. Nuoret irakilaismiehet on ryhmä joka ärsyttää näköjään lähes kaikkia. Kaikki irakilaiset miehet eivät huutele hävyttömyyksiä ja raiskaa nuoria naisia ja tyttöjä. Kulttuurien kohtaaminen synnyttää konflikteja.

Jotenkin tämä ongelma pitää ratkaista. Onko vaihtoehtoja Runosmäelle? Ei ole järkevää lähteä siitä että jossakin lähiössä ei haluta maahanmuuttajia edes tilapäisesti, arvatenkin näitä vastustavia alueita tulee lisää jos kyselemään ruvetaan.

Olisikohan jossakin parempien ihmisten alueella tyhjää tilaa käytettäväksi. Parempien ja paremmin toimeentulevien ihmisten luulisi olevan myös vapaita rasismista ja ennakkoluuloista. Talvi tulee ja kylmä. Telttamajoitus ei ole hyväksi kenellekään.

No comments: