Friday, September 4, 2015

Kylmyys on läsnä ihan ilmastollisestikin...

Elämme sekavia aikoja. Hallitus tiedottaa joka päivä jotakin ja maalauttaa kaikki navetat punaiseksi. Mikä tolkku tässäkään on.

Pakolaisia on tullut kauan Eurooppaan. Nyt pakolaisia on niin paljon että Eurooppa ei pysty käsittelemään koko asiaa. Puuttuvat menettelyn yhtenevät säännöt ja käytännöt. Kaiken tämän keskellä epätoivoiset ihmiset yrittävät päästä perille vakaisiin oloihin. Miljardibisnes pyörii ihmissalakuljettajien ja rikollisliigojen toimesta. ( Hyötyykö Amerikka Euroopan ahdingosta.) Ihmisen hädällä on ennenkin tienattu mutta nyt ylitetään ahneuden ja piittaamattomuuden raja. Pakolaisuuden ikoniksi syöpyy varmasti mieliimme kuva pienestä kurdi pojasta jonka ruumis ajautui rantaan. Hän oli huuhtoutunut mereen pakolaisia kuljettaneesta laivasta.

Apua tarvitaan kipeästi vastaanottokeskuksissa ja teltoissa. Kinkkujen sijaan annettakoon mieluummin lämpimiä vaatteita, sillä kylmyys on läsnä ihan ilmastollisestikin.

En huolestu skinheadin tuijotuksesta iltayöstä ikkunaani. En ole niin tärkeä henkilö että sanomisillani olisi vaikutusta. Juuri nyt teot ovat tärkeitä.

No comments: