Tuesday, September 29, 2015

Savesta olet sinä tullut...

Puutalon voi toki maalata näinkin. En tiedä onko kyseessä se alkuperäinen maali mutta erilaiselta näyttää kirkkaassa syysauringossa. Vihreä on hieman liian kirkas minun makuuni, mutta enhän minä tätä katsele päivittäin.
Mikaelin kirkko muistuttaa joskus Grimmin satujen satulinnaa kirkkaassa paisteessa. kaunis kirkko.
Olen miettinyt useinkin Portsan talojen paalutusta. Tässä kuva valehtelee oikeasti tai kuvan ottaja on mennyt miinaan. Lähin nurkka muutanan metrin alueelta on paininut saveen silmämääräisesti monta senttiä. Paalutusta tarvittaisiin. Päätyikkuna on luistanut pokasta talon vajottua saveen. Mitä rajua onkaan mahtanut tapahtua talon lähistöllä tai kadulla?

Bussi n:o 4 ei enää liikennöi Portsassa. Kysyin penkillä istuvalta mummolta että mikäs bussi täällä kulkee nykyään? Mummo sanoi ettei muuta tiedä kuin sen joka kulkee Myllyyn. Kaipa se Härkämäen bussi kulkee että torille pääsee.

Lonttisissa eräs henkilö kertoi paenneensa Lonttisiin Portsasta kun taloyhtiössä ruvettiin puhumaan paalutuksesta. Hän sai huoneistonsa myytyä. No, joku toinen maksaa nyt isoa yhtiövastiketta tulevaisuudessa. Eivät nämä Lonttistenkaan talot ole balanssissa. Kaakeleita ja klinkkereitä ei kannattaisi näihin laittaa. En tiedä onko salaojitus ja muu kaivaminen kellareissa kovin viisasta? Meillä vessan ovi on kallistumisien mittari ja kakluunihellan muurista voi lukea paljon.


Yliopistonkadulla kohotin katseeni ylös ja näin ennen näkemättömän vintti-ikkunan. Kannattaa katsella ylös huomatakseen yksityiskohtia joita on paljon.

No comments: