Friday, March 1, 2019

Sallikaa lasten olla turvallisessa hoidossa

Miten on mahdollista että päiväkodissa lapsen satuttaessa päänsä, niin että siihen tulee reikä, ja josta veripulppuaa, laitetaan päähän pipo. Siihen oli jäänyt isohko arpi. Varissuon lähiössä olevassa yksityisessä päiväkodissa on tapahtunut muutakin outoa. Minusta päiväkoti pitäisi sulkea, ainakin määräajaksi.

Osaako kolmivuotias päiväkotilapsi käydä yksin vessassa? Osaa, mutta hygienia kuulemma vähän takkuili, pissaa oli siellä täällä ja käsienpesu unohtui ja he kävelivät ulos vessata housut kintuissa: tulosta tai ulostusta. Tässä päiväkodissa oli varmaankin turha huutaa:Pyyhkimään! Aivan ilmeisesti paikka oli ylikuormitettu lapsilla ja kaikki oli maksimoitua, erityisesti voitto.

Kaiken kukkuraksi työntekijät eivät pystyneet puhumaan lapsille heidän omalla kielellään joten lasten kielellisyys taantui.( En vastusta maahanmuuttajien kättöä työvoimana ja toivon ettei kyseessä ole halpatyövoima palkkaus) Aikaisemmin kyseisessä paikassa työskennellyt lastentarhan
opettaja on kertonut että hän oli yksin 30 päisen ryhmän kanssa nukutus ja ryhätoiminnassa. Seikkailupuistonssa retkeiltäessä hänet jätettiin yksin lasten kanssa kun pomo meni muiden kanssa tupakalle. Mitähän mahtoivat seikkiksen ohjaajat tehdä? Vai onko nykyään kaikki muuttunut itseohjautuvaksi toiminnaksi.

Yksityisiä päiväkoteja on tullut kuin sieniä sateella. On toki varmasti hyvätasoisiakin, mutta kun kyseessä on liike-ideaan perustuva päivähoito, niin täytyy suhtautua varauksella.

Steiner-päiväkoti on korkeatasoinen ja muutkin oman metodin omaavat päiväkodit.

No comments: