Sunday, March 24, 2019

Sininen hämärä Vanhalla Suurtorilla

Olin Sinisessä hämärässä kuuntelemassa puhetta. Itse asiassa minun piti mennä toiseen tapahtumaan siinä lähellä Vanhalla suurtorilla. Sininen hämärä täytti kuulemma kolmekymmentä vuotta. Idean äiti oli Maritta Flykt. Nimi oli minusta epäonnistunut jo perustamisesta lähtien. Yksi porilainen kirjailija arveli aikoinaan sen olevan Fazerin sinisen suklaa mainos.

Työnlaulajat kuoro lauloi Matti Rag Paanasen runoihin sävellettyä lyriikkaa. Kiitos siitä. Harri Raitis piti juhlapuhetta. Historiaa ja henkilöhistoriaa. Maritta Flykt vainaa kirjoitti vähän ennen kuolemaansa dekkarin Vanhusten murhista. Siinä seikkaili Martta Jokinen, Sofiankatu jotakin. Maritta on sijoittanut näkemänsä väriunen Matta Jokinen Pariisissa tapaa Yves Montaniin.

Tänään on aurinkoinen ja tuulinen päivä.

Maritta Flykt oli naimisissa merikapteenin kanssa ja asuin muutaman vuoden Inkoossa sikataloustilalla. Se oli minusta hyvin kummallista sillä hän pelkäsi sikoja ja siipikarjaa. Niin se elämä heittelee. Tai sitten se oli karma. Hän oli hyvin turkulainen kirjailija, ehkä turkulaisin.No comments: