Sunday, March 3, 2019

Sovintosunnuntain aamussa tehtyjä havaintoja ajassamme

Tein havoinnon aamulla että sosiaalista mediaa pitää välttää. Vaalit ovat tulossa ja kaikki käy sietämättömäksi.

Jos tämä poliittinen meno jatkuu, olemme pian taantuneet kirkollisen köyhäinavun varassa eläväksi ja laupeudentyön asiakkaiksi. Isoin osa kansasta ajetaan köyhälistöksi ja jokainen voi kuvitella mitä tästä seuraa.

Olettko kuulleet hallitushenkilöiden puhuvan köyhistä ja syrjäytetyistä ihmisinä. En kyllä ole, enemmänkin harmillisena haittana ja turhakkeena. Koskahan vihreät lakkasivat olemasta pienen ihmisen puolella? Jotakin tapahtui viimeisen vaalivoiton jälkeen.

yksityisten vanhushoivakotien huono taso ja lasten päiväkotien laiminlyönnit ja voiton tavoittelu on saanut kokoomuksen vanhan staran Raimi Ilaskiven pöyristymään. Hän on uskonsa markkinatalouteen horjuu. Minne unohtuivat kokoomukselta koti, kirkko ja isänmaa? Jäljelle on jäänyt kova oman voiton tavoittelu ja voiton maksimointi. Isänmaallisuus on heitetty romukoppaan ja isänmaan metsät ja luonnonvarat ovat kovan parturoinnin alaisia. Ihan kuin Suomi-neito itkisi jossakin nurkassa, etten sanoisi veisaisi kuolinvirttä.

Kautta aikojen köyhälistöä on haukuttu roskaväeksi ja rupusakiksi. Nykyään ollaan niin "sivistyneitä" että puhuvat aivan muilla termeillä, takaa paistaa kyllä omahyväinen paremmuudentunne. Sivistys on sitä, miten yhteiskunta huolehtii vanhuksista, lapsista, nuorista ja vammaisista. Tällä mittapuulla olemme sivistyksen takamaa ja kaiken kattava ahneus ja tuoton maksimointi on päivän sana. Itseohjautuva opetus taitaa olla jo esikouluissa. Koulujen ala-asteella se näkyy jo. Miten tämä kaikki on mahdollista näin nopealla kurjistamispolitiikalla. Yksityistäminen hyödyttää ulkomaisia yrityksiä ja pääomapiirejä.

Ortodoksit viettävät tänään sovintosunnuntaita. Suuri paasto alkaa.

Ksenia Pietarilaisen ikoni. Hän oli Jumalanhullu 1700-luvun Pietarissa. Hänet kanonisoitiin Pyhäksi 1900-luvulla. Hän on osoittautunut tehokkaammaksi työnvälittäjksi kuin viralliset instanssit. Hänen haudallaan käydään rukoilemassa Suomestakin. Ksenia järjestää töitä naisille. Jumalanhulluus on ihmisen viisautta tärkeämpää.

Olen jotenkin ymmärtänyt luettuani Dostojevskia että Jumalanhullut eivät käynyyt kirkoissa, ja jos kävivät, niin heittelivät pappeja ja piispoja herneillä. Tänä päivänä tavallisten köyhien ja syrjäytettyjen kirkossa käyntiä häiritsee se, ettei heidän huulipunansa ole sopusoinnussa kynsilakan kanssa.

No comments: