Monday, March 4, 2019

Köyhät elävät ilmastomuutosjärkevästi

Suomea ei uhkaa mikään ulkoinen vaara, vaarat tulevat sisältä.

Yksityisten metsänomistajien pitäisi tuntea ilmastonmuutoksen vaarat ja rauhoittaa osa metsistään hiilinieluiksi. Ilmastonmuutoksen torjuminen on yksityisten ihmisten asia. Yleisellä tasolla asiasta puhutaan, tekoihin se ei yllä. Ajatekaamme kaivosyhtiöiden toimintaa, he eivät ajattele ilmastonmuutosta, he haluavat ainoastaan hyötyä, lähteä hyödyttyään tarpeeksi, ja jättää maisemalliset siivoushommat muille. Kuka muistaa vielä Talvivaaran?

Yksilöiden tekemät ilmastonmuuttumisen vastaista toimintaa ja se on hyvä. Outoa että heistä on muodostunut joillekin köyhän kuva. Pitääkö olla köyhä elääkseen ilmastollisesti oikein. Totta, köyhät syövät järkevästi kukkaroon nähden. Heillä ei ole varaa ostaa vaatteita ja kenkiä ja käydä lentäen Thaimaassa tai Nykissä. He polttavat puita kakluuneissa ja kiukaissa ja useimmiten asuvat puutaloissa kaupungin laitamilla tai kaupungin vuokrakasarmeissa, tai maaseudulla. En tiedä miten heidän jätteen lajittelunsa on järjestetty, vai onko mitenkään. Köyhät eivät käytä terveyspalveluita kuin pakon edessä, heillä ei ole varaa elää toisin.

Kuuntelin kerran radiosta keskustelua ihmisten eriarvoistumisesta. Siellä omahyväinen professori selitti: "Kun ihminen elää hyvää elämää, hän silloin syö terveellisesti, huolehtii kunnostaan ja juo pelkkää vettä, ja käy hyväpalkkaisessa työssä, näin säästetään yhteiskunnalle rahaa, eikä sairastuta itseaiheutettuihin tauteihin."

Ajattelin että milloin tuostakin henkilöstä on tullut fasisti. Kas kun ei ehdottanut lihavuuden ja itseaiheutettujen tautien kriminalisointia.

Tietävätköhän poliitikot miten syvä railo on kansalaisten väliin kasvanut. Pitäisi tietää koska edustavat kansaa.

Kohta Suomi on pelkkä banaanivaltio.

No comments: