Sunday, March 10, 2019

Kaanaan häät ja kaikkien köyhien ja murheelliste ilo viini

Aljosa saapui yöllä luostariin ja meni isä Zosiman kammioon nurkkaan rukoilemaan. Ruumis oli edelleen siellä ja isä Paisi luki evankeliumia edelleen. Ikkuna oli edelleen auki ja Aljosa ajatteli että ehkä ruumis sittenkin haisi kalmalle.

Isä Paisi luki: "Ja kolmantena päivänä oli Kaanaassa häät ja Jeesuksen äiti oli siellä. Myös Jeesus ja hänen opetuslapsensa oli kutsuttu häihin." Aljosa oli harhautunut rukouksen harjoittamisessa ja hän oli myös hyvin väsynyt. Kuten tiedämme Kaanaan häistä loppui viini ja Jeesus teki ihmeen tekemällä vedestä viiniä. Nyt on hyvä tietää että Kaananmaa oli köyhien ihmisten aluetta ja Viini oli kaikkien köyhien ja murheellisten ilo.

Isä Paisi luki edelleen Kaanan häistä. Äkkiä Aljosa kuuli tutun äänen, mutta se ei tullut arkusta, vaan se oli ylhäällä ilmassa. Isä Zosima sanoi hänelle: "Minut on kutsuttu mukaan häihin, kutsuttu ja pyydetty. Miksi sinä olet piiloutunut niin ettei sinua voi nähdäkään. Tule sinäkin luoksemme." Aljosa koki suuren riemun kaikesta siitä mitä isä Zosima hänelle unessa puhui.

Ja kolmentenä päivänä tästä Aljosa lähti luostarista kuten isä Zosima oli hänelle sanonut: "Mene maailmaan."

Isä Zosiman viholliset yrittivät levittää kalmanhajuisia valheitaan, sillä oli tapana että kun luostarin ohjaajavanhus kuolee, hän ei mätäne, vaan tekee ihmeitä. Tällaista oli valtapolitiikka luostareissakin.

No comments: