Thursday, February 28, 2019

Muuritaloja on helppo kontrolloida ja musta lasiseinämuuri on yhtä tuhoisa mielelle kuin harmaa betoni

Kaikki ihmiset haluavat kaupunkeihin tulevaisuudessa. Eivät halua, eivät ainakaan kaikki. Samaa rataa voi sanoa että kaikki ihmiset haluavat asua muurimaisissa kerrostaloissa, niissä kun on kuulemma nykytekniikalla varmistettu meluttomuus ja syöpää aiheuttavien pienhiukkasten pääsy pihoille. Muistan kun Sinen talo tuhottiin Koulukadulla, ja todisteltiin ettei kyseisen kadun varrella voi olla asuintaloja siksi, että siellä on liikaa melusaastetta ja liikenteen tuomia hiukkaspäästöjä. Kummasti ovat säännöt muuttuneet. Muuritalojen asukkaita aivan kuin kontrolloitaisiin ja se on pelottava skenaario.

Pelkään puutaloalueiden puolesta, niitä ei pystytä kontrolloimaan niin tehokkaasti kuin kerrostaloasukkaita. Kakluunit ovat edelleenkin kauniita käyttöesineitä. Toivon että niiden käyttöä ei kielletä ja toivon etteivät puutalojen asukkaat ala riitelemään keskenään kuka saa lämmittää ja miten. Asumisviihtyisyys ja porukkahenki rakoilee. Grynderit ja demarit, kokoomus ja näköjään vihreätkin virnistelevät röyhkeästi. Kuvssa Kirkkotien uusi muurikerrostlo. Tämän paikalla oli aikaisemmin vanha pyörätehdas, ekokierrätyskeskus ja monenlaista harrastepistettä. Taisi olla jokin osakuntatilakin. Talo on L-kirjaimen muotoinen pitkätalo. Kuva on Helsinginkadun puolelta. L-muoto sijoittuu Suntiomkadun puolelle.


En pidä hellitsemattomasta kaupunkien tiiviistä muurirakentamisesta ja keskustan kaavoituspolitiikasta. Maisemointipolitiikka on nykyään rumaa ja melkein fasistista. Se tie on kuljettu äkkiä loppuun. Kun puistot minimoituvat ja pihojen puusto ja muu vihreä kasvillisuus viedään tiivitetyn maankäyttöoikeuden nojalla, alkavat ihmiset oireilla ja siinä eivät, sinänsä kivat kattopuutarhat auta, ne ovat kosmetiikkaa. Eikä niitä pidä suinkaan kieltää. Kirkkotien talo kirkkotien puolelta. Mustaa lasiseinää.

Muurikerrostalot eivät ole yhtään sen kauniinpia kuin betonilähiöiden rosoiset seinät. Mielenterveydelle ne ovat aivan yhtä vahingollisia. Minusta tuntuu että juuri tämä asia on unohtunut täysin.

No comments: