Tuesday, February 26, 2019

Turkulaista muuripolitiikkaa ja korruption pilkistelyä


Kuvassa Ketarantien viimeinen puutalo, joka purettanee muuritalojen tieltä. Tämä talo ei ole se ilotalo, jossa poliitikot tapasivat käydä aikoinaan, se talo oli saamani tiedon mukaan Ketarantien alussa, jokirannassa.

Eilen Turun valtuusto siunasi kaupungin hallituksen päätöksen rakentaa yhdeksänkerroksisten kerrostalojen muurin Ketaran tontille, Helsingintien varteen. Vähän kauenpana, Kirkkotiellä on samanlainen muuri, ja se on kyllä tylyä katsottavaa. Luultavasti tämä muurinrakennus jatkuu, liekö saatu vaikutteita jenkkilästä. Ihmetyttää näin massiivinen rakentaminen. Mistä ihmeestä tällainen rakennusvimma on peräisin? Tilastollisesti ihmisten ikärakenne muuttuu, vanhenemme kovaa kyytiä, eikä jatkossa lapsia synny niin paljon kuin menneinä vuosina. Miksi näitä slummeja tuodaan keskikaupungille? Kyse lienee maankäytön maksimoinnista ja vallalla olevasta raa´asta ahneudesta. Parkkiongelmat pahenevat entisestään puutaloalueen katujen varsilla. Jo nyt Ketarantiellä, jo olevien, talojen asukkaat parkkeeraavat tänne. En usko että muuritalojen parkkiluolat auttavat nykyisessä kaaoksessa. Niin vasemmisto ja keskustan Paul Kossila vastustivat hankkeen muurimaista rakennuspolitiikkaa ja liian massiivista korkeiden kerrostalojen rakentamista. Maankäyttö on kyllä maksimoitua.Mitä vihreät saavat vastineeksi menostaan kokoomuksen ja demarien yhteisrintamaan slummirakentamisen puolesta. Ketarantien tontille olisi voinut rakentaa hieman kevyemmin ja viihtyisämmin muurirakentamisen sijaan.

Kaupungin sisäiset virkanimitykset on vanha käytäntö puolueiden "työtä kaverille" ja meidän ihmiselle. Tästä on dokumenttia menneiltä vuosilta kylliksi. Kannatan julkisia hakuja, vaikka todennäköisesti paikka on täytetty ennen hakuprosessia. Kaupungin sisäisissä virkanimityksissä on korruption ja sulle - mulle käytännön maku.

Sitten eräs valtuutettu tiedusteli koska virkamiehet vastaavat hänen 2015 tekemäänsä aloitteeseen, kaupungin työtuparakennuksen korjausurakan yhteydessä tapahtuneeseen kaupungin isohkon rahasummen siirtämisestä erään (tunnetun) grynderin tilille ylimääräisenä rahana. Kyseessä täytyy olla korruptio, muuten tätä ei voi ymmärtää. Kertokaa nyt hyvät virkamiehet miten asia on! Vai onko teidän vaikea löytää kuitteja ja tosiyyeita tapahtuneesta.


No comments: