Tuesday, January 26, 2016

Mannerheim ratsasti monilla hevosilla

Tanska on hyväksynyt turvapaikanhakijoiden omaisuuden takavarikoinnin. Kuulostaa jotenkin tutulta historialliselta asialta. Kas kun ei kultahampaita oteta talteen. Tulee mieleen vanha perinneleikki Viimeinen pari uunista ulos!

Kova stara Venäjältä uhoaa etteivät he ota takaisin sieltä lähteneitä turvapaikanhakijoita. Minä en käsitä miksi ei ja luulen että Lavrov ei kehtaa myöntää ettei kukaan halua Venäjälle turvaan.

Nämä uutiset menevät överiksi. Kävelin vesivirroissa kauppaan ja kirjastoon. Minulla on jyhkeät eräkumisaappaat, niillä pysyy hyvin pystyssä mutta kevyt ne eivät ole. Kirjastossa oli hiussuoni seinässä ja katossa puhjennut. Katolta olevasta reiästä oli tullut paineita. Tip, tip ja lops. Etsin Nina Berberovan kirjoja. Ei löytynyt. Muutenkin minusta tuntuu että kirjastosta ei enää juurikaan löydy sitä mitä etsii.
Mannerheimin kuolinpäivää juhlitaan Turussa torstaina. Kahdessa tilaisuudessa muistellaan tätä teinihäirikköä. Myöhemmin hän onnistui tapattamaan monta köyhälistön edustajaa 1918 tapahtumissa. Talvi-ja jatkosodassa hän liikutteli joukkoja. Viipurissa tyrittiin ja sinne meni Suomen ainoa kansainvälinen kaupunki. Kaikki kunnia Mannerheimille. Hän lienee ollut bi-seksuaali, kuten moni muukin on ja on ollut. Tämä on yksityisasia.

Mannerheim rakasti hevosia. Hän ratsasti monilla hevosilla. Moni kirjailija ja historioitsija on myöhemmin ratsastanut Mannerheimilla. Elokuvan tekijöistä puhumattakaan.

En osallistu kuolinpäivän juhlintaan. Minusta siinä on jotain perverssiä ja varsinkin jos asun pitää olla musta.

Samaan aikaan juhlan kanssa Turun ort.seurakunnan uusi valtuusto kokoontuu. Jos sama neuvosto jatkaa, niin ei voi muuta kuin valittaa.No comments: