Wednesday, January 13, 2016

Hiiliä kouhotellessa

Olen ihmetellyt että onko puutalo-osakkeista, eritoten peruskuntoisista, tullut pikkugrynteraiden ja välittäjien sovittu asia. Olen henkilökohtaisesti törmännyt siihen että asunto on kaupan, mutta välittäjän naamasta jo näkee koska tulee ostaja paikalle, sillä asia lienee sovittu jo aikaisemmin. Vanhojen ja sairaiden henkilöiden omistamat puutaloasunnot ovat vaaravyöhykkeessä liukua nopean ja halvan työn pikkugrynderin käsiin. Minusta parenpi vaihtehto olisi asunnon taloyhtiön omaan käyttöön otto. Nämä pikkugrynderit harvemmin rakastavat puutalo asuntoa, jossa remonttia tekevät. Nopeasti vaan myyntiin ja rahat pois, lienee ohjenuora ja idea.

Nostan hattua kaikille yksityisesti asuntoaan myyville henkilöille.
Hiillos hiipuu. Pitää vielä kouhotella että löytyisikö kekäleitä vielä.

Lumituiskujen keskellä naapurihuoneistoissa sulatellaan viemäreitä ja vesijohtoja. Nuoret eivät opi kuin kantapään kautta näitä asioita, jos silloinkaan. Puutaloasuminen on elämäntapa ja oma filosofiansa. Jos rakastaa mukavuutta ja valmiita asioita, niin puutalo ei ole oikea paikka.
Kakluunissa palaa tuli. Se vaihtaa sisähuoneilman ja antaa lämpöä. Tunnelmoida voi, mutta on huolehdittava paloturvallisuudesta. Kakluunissa saa myös tehtyä ruokaa, muutakin kuin paistaa makkaraa. Mielikuvitusta voi käyttää rajattomasti. Nyt tuli on sammunut ja hiillos hiipunut, joten voi sulkea pellit.

No comments: