Sunday, January 10, 2016

Lauhtuvassa ilmasto II

Suomessakin on ikiaikaisesti seksuaalisesti häiritty naisia ja tyttöjä, jopa lapsia. Se ei ole uusi ilmiö. Asia on ollut vaiettu ja mitätöity siihen asti kunnes turvapaikanhakija miehet ovat syyllistyneet siihen. Suomalainen mies on raiskaustilastoissa varmasti enemmistönä jos kansallisuuksia katsotaan maassamme.
Merkillistä miten tämä miehessä oleva eläin on taas nostettu esiin historian hämärästä. Tällä miehessä olevalla eläimellisellä halulla on selitetty seksuaalista vallankäyttöä ja häirintää vuosisatoja.
Kauniin talon kaunis ikkuna.

Kantelettaren ja kansanrunoissa on veteen juosseiden naisten ja neitsyiden "kuololauluja". Ei ollut naisten ja tyttöjen osa hyvä oltiin sitten missä päin Suomea tahansa. Jos olit varakkaasta kodista, olit kauppatavara isän ja sulhasen suvun välillä. Mikäli olit köyhä ja tavallinen kansannainen yleensä köyhyys periytyi. Seksuaalisesti nainen oli alistettu ja välineistetty miehen halulle ja vallan alaiseksi. Kaikki miehet eivät olleet varmaankaan väkivaltaisia ja raiskaajia, sellainen yleistys olisi vääristelyä. Alkoholia ei voi sivuuttaa tässäkään tapauksessa. Kyll juopot on kamalii
sanoi kerran turkulainen vanha juoppo (kun ei itse enää voinut juoda) katsellessaan ryyppyremmiä jokirannassa.

Joulunajan perinteeseen kuuluu Nuutti-pukki. Hän oli häirikkö ja kouri naisia ellei pitänyt varaansa. Tämä oli ennen sotia vielä elävää kansanperinnettä. Hän vei joulun mennessään. Isoäitini kerran oli huitaissut Nuutti-pukkia leipälapiolla, leipälapio halkesi ja Nuutti-pukkia vietiin muihin taloihin.

Tämä maalaus on eräässä kissanluukkuikkunassa Ratakadulla. Sää lauhtuu mutta tuuli on pirullisen kulmää.
Portsassa paloi osittain puutaloasunto. Tulen kanssa on oltava varovainen. Ei kannata tunnelmoida kakluunin luukut auki tulen palaessa. Ylipäätään tulipesän ympäristöstä kannattaa siivota kaikki tulenarat tavarat muualle.

Alitajuntaani on iskenyt tahallaan sytytetyt palot. Voiko enää puhua poliittisia asioita pelkäämättä että joku hurmahenki tuikkaa tuleen taloja joissa asuu ihmisiä paljonkin. Tuttavani pelkää lastensa puolesta. Ei taida olla ainoa joka pelkää.

No comments: