Tuesday, January 5, 2016

Loppiaisaatto 5.1. 2016

Jos sataisi lunta, se lämmittäisi talojen kellareita, varsinkin mikäli lumi kolataan seinustalle.
Mieleeni iski äkkiä ajatus seinän takaisesta huoneistosta. Omistaja on jo melkein toisessa todellisuudessa jossakin muualla. Pakkanen näyttää vieläkin lähes -20. Siellä ei ollut lämmitys päällä ja sisäovi oli auki kylmään rappueteiseen. Sähköpatteri päälle ja, sitten kauhistunut ajatus että sähköt ovat haperolla tolalla. Kumpi on pahenpi josko asunto vesipisteineen jäätyy, tai tulee tulipalo huonojen sähköjohtojen vuoksi? Pitää siirtää vastuuta ylemmille tahoille. Missä vaiheessa taloyhtiö voi haltuunottaa huoneiston? Varsinkin jos omaisia ei ole, eikä omistaja ole toimikelpoinen enää.
Lisäksi yläkerran huoneissa ei ole lämmitystä koska alakerta lämmittää. Ei muuten lämmitä enää. Ei ole lämmittänyt enää moneen vuoteen.
Meillä on lämmintä.

Loppiainen eli Teofania on huomenna. Siunattua vettä annetaan ortodoksisessa kirkossa. Taka vuosina venäläiset tulivat ämpäreitten kanssa, kiilasivat ensimmäisiksi ja vesi loppui aina kesken. Luovutin ja luovutin kaikessa muussakin. Viimeisen kerran olin Teofaniassa silloin kun romanialainen rouva alkoi huudella kirkkoherralle että tämä oli tehnyt tuhmia Romaniassa ja varastanut rahaa. "Sinä paska pappi, isä Petri hyvä pappi!" Kävi kuulemma kaksi kertaa ehtoollisella ja ilkeili kirkkoherralle. Hänet hoidettiin hiljaiseksi tai hoidettiin jotenkin. Siitä on jo aikaa.

No comments: