Minä aukaisen valon Lapsilla on oivat käsitykset asioista. Aikuinen panee tylsästi valon päälle, mutta lapsi aukaisee valon. Siinä on hohtoa.
Edesmennyt mummoni aikoinaan kertoi miten he sodan aikana piileskelivät partisaaneja kesäisin.
Kerran he olivat hylätyn navetan vintillä nukkumassa. Perheen kolmevuotias poika heräsi yöllä ja lähti yksin taapertamaan kohti ovea.
Äkkiä valkoinen ja hohtava olento seisoi oven edessä eikä päästänyt ulos. Aamulla poika tuumasi ensimmäiseksi että missä on kokkelityttö?
Poika kertoi yöllä nähneensä valkoisen kokkelitytön ovella.
Yöllä oli ollut partisaaneja liikkeellä kylässä.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
1 comment:
Kokkeli on hapanmaitotuote. Maito hapatetaan, pirttiytetään lämpimässä ja hera erotetaan. Jäljelle jää hohtavan valkoinen, pehmeä kokkeli. Kokkelia syödään maidossa tai piimässä tai sellaisenaan kanelin, sokerin tai hillon kanssa.
Luulen että kokkelimaidoksi käy parhaiten lehmästä juuri lypsetty ja käsittelemätön maito.
Post a Comment