Wednesday, October 28, 2009

Vaimmainen

Suomi ei ole vieläkään vahvistanut YK:n vammaisten ihmisoikeuksia. Meillä vammaiset eivät voi valita asuinpaikkaansa. Vammaisilla tarkoitetaan kaikkia vammaisia, ei pelkästään kehitysvammaisia. Nimike vammainen ei tarkoita älyllistä vammaa, vaikka jotkut päättäjät ja toiminnanohjaajat tuntuvatkin ajattelevan niin. Eivätkä vammaisten parissa työskentelevät ole "kehitysvammaisia akkoja" kuten eräässä luovassa paikassa on nimitelty työnhakijaa.
Kaikki vammaiset ovat ihmisiä vammaan katsomatta.

Tässä miettimistä meille sivistysvaltion asukkaille. Asia on varmasti kiusallinen ja epämukava ulkoministerille ja muille vallastaan humaltuneille poliitikoille.

5 comments:

Anonymous said...

Kaikilla meillä on omat kyttyrämme; kaikkilla ne eivät vain ole näkyvillä.

Poliitikot ovat jälkijunassa näämmä.

Inkeri said...

Fasismi ei ole kuollut. Se näyttäytyy nykyään ihan kuin olisi luonteva ja normaali olotila. Kuka näkee ajan merkit, ei pelkää syyttä.

Anonymous said...

Vain me, vain vammaiset, vaimmaiset.

Rastamari said...

Eikös eräässä turkulaisessa aikuislukiossa aikoinaan eräs kielten opettaja heittänyt vammaisen oppilaan ulos luokasta koska pelkäsi maineensa hyvänä opettajana kärsivän. opettajilla taitaa olla paineita.

Mataleena said...

Opettajilla on aina paineita. Vammaisen lapsen vanhemmilla ei ole helppoa, eikä tietenkään vammaisilla yleensäkään.

Katselin TV2. Inhimillinen tekijä ohjelmaa. Sokea Pastori Hannes Tiira sanoi "ettei kannata puhkaista silmiään siinä toivossa että tulisi seesteiseksi ihmiseksi."

Itse aikoinaan opastin Hanneksen vessaan ja laitoin valon päälle. Hannes totesi että "Sinua se varmasti helpotti. Minulle se on yhtä tyhjän kanssa."