Friday, July 10, 2015

Tasapainotaide eli sirkus politiikkojen oppiaineeksi

Kreikan katastrofaalinen taloustilanne panee ajattelemaan sanoo Maru ja juo vettä suoraan pullosta keskellä katua. Katsoimme kun nuori sirkustaiteilija tasapainoili vempeleineen areenalla. Luterilainen pappi sanoi kaiken johtuvan ortodoksisuudesta eli siitä että kreikkalaiset eivät ole kapitalistisesti suuntautuneita luterilaisia. Heiltä puuttuu tämä materiaan uskova luterilainen työmoraali eli niuhottaminen ihan kaikessa, ajattelen minä. En sano mitään, sillä en pidä uskonasioista politiikassa. Siitä ei ole koskaan seurannut mitään hyvää. Ihminen säätää Jumala päättää ja tässä on tulos.

Politiikka on tasapainotaidetta mitä suurimmassa määrin. Poliitikkojen pitäisi suorittaa sirkustaiteilijan opinnot.
Sanoo Maru ja katsoo kun sirkustaiteilija kasaa viinipullon päälle lenkkitossunsa ja jotain muuta, taisi olla klovnin pyörä. Ajattelin heti miltä näyttäisi kulttuuriministeri sipsuttelemassa nuoralla ja tekisi piruetteja sirosti tai ulkoministeri, en uskalla edes kuvitella mitä hän tekisi.
Kaupunkijuna pysähtyi, ei sentään töötännyt kun yleisö oli tukkinut tien. Pieniä järjestelyjä ja esitys ja matka jatkuivat. Tämä tapahtui sunnuntaina kun oli vielä helteen rippeitä jäljellä. Nyt on perjantai ja sää on epävakainen. Kreikan tilanne on edelleenkin epävakaa ja sellaisena pysynee. Kansa maksaa viulut sillä tuskin laivanvarustusta ei edelleenkään veroteta ja puolustusmenoista ei leikata. Euroopan Unionin läntinen oikeisto ei luovu ideologiastaan vaikka mitä tapahtuisi.

Mitä Saksa teki Kreikassa toisen maailmansodan aikana? Tutkimisen arvoinen asia tämäkin.


No comments: