Sunday, July 26, 2015

Ihmisen ääni ei ole mikään ihmisyyden mittari

Ihmisen ääni kertoo ihmisestä paljon, melkein kaiken sanoi Maru ja katsoi alas vellovaan veteen. Yksi luovan toiminnan pomoista väitti että minulla on kirjanpitäjän ääni. Minut haluttiin savustaa pois Seikkiksen teatteri-ryhmä Faunista.

Tiesin totuuden. "Saatananpalvontaa" omasta mielestään hallitseva miesohjaaja ja hänen virallinen demarien tuella takapuolensa ohjaajan tuolille hilannut vaimonsa halusivat helppoja hallittavia kuten Krysta ja Lennu, joiden kyvyt olivat rajalliset, mutta tarkoituksiin sopivat. Merkillistä oli että kun "uusi ryhmä" aloitti tämä rouva ei ollut mukana vaan eräs ihan kunnon freelanser-ohjaaja ohjasi. Rouva varmaankin tarkkaili ja arvosteli.

Luovan toiminnan pätevyyttä ei saavuteta olemalla näyttelijän vaimo, tai säveltäjän puoliso tai olemalla erotiikka-alalla. Voi olla, että erotiikkatyöläinen on hyvinkin luova, mistä sitä tietää. Ei pidä vähätellä näitä henkilöitä. Ehkä hänellä oli paljonkin annetavaa luovuuden saralla. Mitenkähän innoissaan sosiaalikeskuksen pomot olisivat olleet, mikäli olisivat tienneet erotiikka tai saatanenpalvoja-taustat. En usko että olisivat loksauttaneet korvaansakaan moisista.

Sanon että: ihmisen ääni ei ole mikään ihmisyyden mittari eikä sielunpeili. Aikamme pinnallinen suhtautuminen kaikkeen on luonut kriteerejä jotka eivät ole muuta kun teeskentelyn jatkeita. Säätyläisajan hyväkasvatus perustui teeskentelyyn toiminta ja ajatukset olivat eri. Muistat kai Krystan, hän oli niin hyvinkasvatettu, että osasi sanoa Haista paska niin fiksusti että sitä jotkut tietämättömät pitivät kohteliaisuutena.

Maru sanoi: Muistan hyvinkin, kiero akka. Kaveerasi pomojen kanssa ja esitti muuta kuin oli. Sitten oli se Lenni, joka pesi kerholasten eväsmaitopullotkin kun äidit eivät osanneet ja kertoili pahojaan Härkämäen kerho-ohjaajista tietämättä mitää todellista toiminnasta ja huorista, jotka olivat aivan muualla. Tuommoinen akka.

Matruusi Pönninen riijasi yhtä kerho-ohjaajaa. Just, väitti yhtä ihan kunnon ihmistä huoraksi. Eräs Steiner johtaja taas väitti kyseistä henkilöä hulluksi, en usko että tämänkään "Ailan" asiantuntemus oli kohdallaan. Eivät saaneet tämänkään naisen perhettä ja avioliittoa tuhotuksi vaikka kovasti yrittivät. Hyi helvetti!

Luovan toiminnan pomo soitti miehelle kotiin ja kysyi että tiedätkö missä vaimosi on? Tiedän sanoi mies ja pyysi vaimon puhelimeen. Vaimo sanoi pomolle että: olimme Ullan kanssa sopimassa paikan vaihdosta ja siihen koskevista asioista. Voit tarkistaa asian Ullalta. Pomo sanoi että olen saanut väärää informaatiota eräiltä henkilöiltä.
Näitä eräitä henkilöitä oli riittävästi ja soppa kiehui kohtuuttomiin suhteisiin.

Maru katsoi mustaan veteen ja sanoi sitten miettineensä muuttoa Tallinnaan. Hän oli käynyt viime aikoina usein siellä. Ehkä hän oli löytänyt jotakin todella hyvää ja kaunista. Hän kertoisi sitten kun olisi valmis kertomaan. Olisi hyvä päästä pois itse kunkin näistä nurkkakuntaisista nurkista.

No comments: