Saturday, July 18, 2015

Purkujen Turku taas tapetilla

Tämän aamun Turun Sanomista saa lukea että Kuuvuori ry:n valitus on hylätty Turun hallinto-oikeudessa. Valitus koski Kirkkotie 6-10 sijaitsevia rakennuksia. Yhdistys valitti purkuluvasta sillä alueella ja purettavissa rakennuksissa elää tiettävästi suuri Pohjanlepakko-yhdyskunta. Ne ovat suojeltu EU-direktiivillä, jonka mukaan niiden asuin, lisääntymis ja levähdyspaikkoja ei saa tuhota tai hävittää.

Luontoliiton Varsinais-Suomen piirin piiripuheenjohtaja ei ole löytänyt todistettavasti lapakoita edellä mainitusta paikasta.

En tiedä miten arka eläin Pohjanlepakko on ja onko virkamiesten tekemä päätös oikea, tai edes lähes oikea. Ehkä pitäisi kutsua EU:n asiantuntija paikalle sillä oletettavasti heillä on kokeneenpia tutkijoita lepakoiden suhteen. Tutkimuksessa keskityttiin ainoastaan vintti tiloihin, ei siihen mitä olisi voinut löytyä seinälaitojen alta ja muista vaikeista paikoista. Haiskahtaa hieman leväperäiseltä. Rakennuksen voi purkaa vaikeasti tutkittavuudesta huolimatta, tai juuri siksi.

Kuuvuori ry ei hae valituslupaa korkeimmalta hallinto-oikeudelta.

Eilen kävelin purettaviksi määrättyjen talojen ohi ja olisin ottanut kuvia jos olisin tiennyt mitä aamulla sain tietää.

Purettaviin kuuluu myös tehdasrakennus ja tuhottavaksi jalavametsikkö. Paikalle kaavaillaan korkeita kerrostaloja.

Turussa puretaan tasaiseen tahtiin puutaloja ja muita vanhoja rakennuksia. Kaupungilla lienee kova linja purkujen suhteen ja poliittista tahtoa suojeluun ei liene nykyisessäkään ilmastossa.

Ja luulen että riviturkulainen ei piittaa hevonpaskan vertaa siitä mitä kaupungissa tapahtuu äänestämällä vuodesta toiseen lähes kaikki samat ääliöt kaupungin valtuustoon.

No comments: