Wednesday, July 29, 2015

Portsan Grillistä nuorison kohtaamispaikaksi

Annanpuisto Portsassa on talkoilla kunnostettu ihan mukavaksi lapsille käydä. Siellä on kahluuallas ja joitakin teknisiä vempaimia ja hiekkaa kakutteluksi asti. Annanpuiston reunassa oleva vanha Portsan Grilli on lopettanut toimintansa joku aika sitten. Nuoriso kokoontuu siellä iltaisin, niin kuin nuoriso kokoontuu kaikkialla omissa paikoissaan. Orvokit kasvavat Grillin kivetyksillä vieläkin ja niitä on paljon.
Tässä kuvassa grillin terassi jossa on jämäkkä pöytä ja penkit. Jotenkin hylätty tunnelma leijuu rakennuksen yllä. En tiedä kuka omistaa tämän rakennuksen, mutta jotain pitäisi tehdä ennen kuin ränsistyminen alkaa.
Tässä grillin julkisivua. Vastapäinen puutalo kuvastuu ikkunoihin. Vanhoja puita on ympärillä ja viileys asuu varjoissa.

Orvokkeja grillin pihalla.
Tummanpunaisia ruusuja talon päädyssä, ovi auki ja voimakas etikan haju tulvi pihalle. Ehkä oli suursiivous menossa. Etikka käy kaikkeen puhdistukseen ja on suhteellisen edullista.
Vabha Malva kukkii Korkeavuorenkadulla. Oli ennen todella yleinen pijhoissa ja puutarhoissa. Anoppini rakasti Malvan kukkia. Hänen lapsuudenkodissaan Vahdolla Malva kukki kesäisin. Sitten tuli pakkohuutokauppa ja särki idyllin ja traumatisoi koko perheen. 1930-luku oli hyvin katalaa aikaa. Joskus ostin torilta hänelle Malvakimpun tuliaiseksi. En tiedä oliko se hyvä ajatus. Mutta kuitenkin.

No comments: