Friday, April 17, 2015

Venäläinen jäätelöauto ja muita outoja ilmiöitä

Rentukat pulpahtivat jokirannan mutalikosta kuin pienet auringot. Tuo keltainen on loistavaa. Rakastan rentukoita.

Vanha turkulainen poliitikko saa huutoja könsikkäiltä suomalaisilta, jotka on yhdistetty venäläiseen jäätelöautoon ja vanhuksesta tehdään uhria joka köpitteli kahden turvamiehen saattamana turvaan. Kaipa äidilliset tädit antävät äänensä ryssän pelossa. Älkää aliarvioiko lähiöitä, niissä tapahtuu kaikenlaisia asioita. Luulen että nuo vihaiset miehet lähiössä olivat vihaisia syrjäytetyksi tulosta ja kosketus ruohonjuuri tason elämään oli vain hyväksi ehdokkaalle, joka on ehkä vieraantunut lähiöiden arjesta. Vihaisten miesten kieli oli ronskia, mutta aitoa tunnetta oli. Katsoin fb:ssä olleen videon. Venäläistä siinä ei ollut, ja venäläisillä pelottelu on rasistista.

Jäätelö sinänsä on kokenut arvomaailmansa muutoksen jo aikoja sitten. Lapsuudessani jäätelö kuului kesään, nyt jäätelöjuhla jatkuu vuodet ympäriinsä. Mikään ei tunnu enää miltään ja kaikkea saa milloin hyvänsä.

Katsoin tasan 20 minuuttia suurta vaalikeskustelua. Jos ainoastaan noista pitäisi valita ketä äänestäisi, niin en äänestäisi. Olen jo äänestänyt nuorta naista, sillä nuorissa on poweria. Jos luulette että Keskusta ja Sipilä ovat Kristus kaikkivaltias taivaallisine joukkoineen, niin erehdytte pahasti. Ylipäätään taivasasiat voi unohtaa politiikassa. Politiikka on maallinen asia.

Turussa on harmaata. On Suomalaisen Elokuvan Festivaali ja Silakkamarkkinat. Lisäksi elokuva Leviatha tulee esitykseen Turussakin. Taide sanoo sen mistä politiikot vaikenevat Venäjällä. Taiteella on merkitystä.

No comments: