Thursday, April 23, 2015

Nainen uskoi olevansa Pyhän Aleksandran inkarnaatio, Aleksandra ei ollut venäläinen keisarinna...

Tänään Turussa tuulee todella vimmaisesti. Yläkerran jatkuva lonksuttava ääni sai minut tarkkailemaan ikkunoita ja ovia.

Pitkästä aikaa Teemalta tullut intenssiivisen hyvä elokua Ginger & Rosa, palautti uskon televisioelokuvien katsottavuuteen. Uusinnan uusintoja on ollut vähän joka kanavalla.

Katsoin uusiutunutta Kahden keikka sarjaa. Matula oli ykstotinen puurtaja, nyt kaksi koheltajaa vaeltaa rikoksia ratkoen kuin teiniopojat ikään. Sitten on tuo x-appiukko, jonka läsnäoloa en ymmärrä.

Onneksi on tanskalainen Perilliset sarja. Yksi Tanskassa vuosia elänyt suomalainen sanoi kerran että Tanskalaisia ei voi ymmärtää. He ovat todella outoja. Tanskalaisilla näyttää olevan kyky sopeutua ihan mihin tahansa ja iloita kaikesta.

Siiryn kirkollisees osastoon jossa tapahtuu tänään:

Tänään on Valamon igumeni Sergein syntymäpäivä. Hän täyttää viisikymmentä vuotta (50) Nuo kuvan kauniit pullot on ostettu kauan sitten ja ovat Nummenpakan keittiön ikkunoiden välissä. Takana omenapuu silmuilee jo. Valamossa lienee vielä lunta.
Monia armorikkaita vuosia Igumeni Sergeille!

Tänään on myös Pyhän marttyyrikeisarinna Aleksandran päivä. Aleksandra oli (284-305)keisari Diocletionioksen puoliso. Keisari tunnetaan kristittyjen vainoista; hän halusi tuhota kaikki kristityt valtakunnastaan. Georgius Voittajan ja Aleksandran kohtalot risteytyvät, sillä Georgius joutui kidutettavaksi ja tapettiin keisarin määräyksellä. Aleksandra tuli kristityksi ja hänen miehensä antoi hänellekin mestaustuomion. Kävellessään mestaupaikalle, Aleksandra pyysi saada levähtää matkalla ja hän kuoli levähdyspaikalle rauhallisesti.

Tapsin kerran naisen joka uskoi olevansa Aleksandran inkarnaatio. Tosin hän oli sekottanut venäläiset keisarinnat Pyhään Aleksandraan. Aleksandra oli Välimeren rannoilta kotoisin ja siellä elänyt keisarinna.

Monia armorikkaita vuosia kirkollemme. Se on osittain kalliolle rakennettu. Toinen puoli kelluu savipatjalla.


No comments: