Tuesday, April 28, 2015

Vappuna tulen punaiseksi II

Hain aineistoa Inkoon etnisistä puhdistuksista ja huomasin että kysymys on laajemmasta tapahtumasarjasta 1918 tapahtumien aikaan. Kyseessä on vapaaehtoisista ruotsinkielisistä kidutus, raiskaus ja teloitus ryhmistä. Vastenkvasnassa toimi verenhimoinen kenttätuomioistuin jonka menetelmät olivat eläimellisen raakoja. Paitsi tietenkin, että eläin syö saaliinsa, eikä eläin ole massatappaja. Ylipäätään vertaus eläimeen tässä yhteydessä on loukkaus eläimiä kohtaan.

Lehtimies Erik Grotenfeld ei osallistunut taisteluihin, hän kompensoi urhoollisuuttaan teloituskomppaniassa, kiduttajana ja teloittajana, ja osoitti suurta taituruutta ja julmuutta menetelmien soveltajana. He teloittivat syyttömiä suomalaisia siviilejä, mikäli pystyi puhumaan ruotsia sai ehkä vapauden. Joskus jopa epäilyttäviä valkoisiakin teloitettiin. Länsi-Uudenmaan komentaja ajoi edellämainitun kenttätuomioistuimen pois alueeltaan.

Carl- August Ehrensvärd oli raivokas puhdistaja. Hänen retkikuntansa tappoi ja raiskasi yhteensä noin 460 ihmistä. Siviilejä vanhuksia naisia ja lapsia, sekä osallistui naisten joukkoraiskaukseen Lahden lähellä olevassa metsässä. Raiskauksen jälkeen naiset ammuttiin ja heitettiin joukkohautaan. Ikävä kyllä näissä pataljoonissa oli ainoastaan suomenruotsalaisia ja ruotsinkielisiä. Teloitetut olivat suomalaisia ja ainoastaan joku outo ruotsalinenkin oli eksynyt teloitettujen joukkoon.

Näistä teloituskomppanioista on vaijettu ja Forssan kenttätuomiostuimen dokumentit salattiin kokonaan. Forssassa riehuneiden vapaaehtoisten retkikunta oli saanut vahvistusta Turun ruotsalaisista intoilijoista. Luulen että myytti Turun raaoista lahtareista on peräisin näistä ruotsalaisista komppanioista, ei niinkään suomalaisita turkulaisista valkoisista. Jos se nyt on lohduttavaa kenellekään.

Miksiköhän näistä etnisistä puhdistuksista Suomessa ei ole puhuttu historian oppitunneilla tai kirjoitettu kaunokirjallisuudessa?

No comments: