Thursday, April 2, 2015

Suurena tostaina

Suuria vesipisaroita sataa harvakseltaan ikään kuin opettelisi. Harmauden kaskellä loistaa muutaman sekunnin kirkas valo. Katoaa sitten. Huomenna on Suuri perjantai, yksi ortodoksikirkon vaikuttavimmista palveluksista on Jeesuksen hautapalvelus.
Puolikuntoisena toipilaana arveluttaa mennä, mutta täytyy kuunnella itseään huomenna.

Alla oleva kuva on kolmen vuoden takainen ja uudelleen löydetty värjäämäni muna

Mämmi oli lapsuudessani itse tehtyä, suuressa padassa ensin imellutettua ja hierimellä, hämmennettäessä piti nauraa, koska siinä oli taikaa. Sitten mämmi kaadettiin ropeisiin ja pantiin uunin jälkilämpöön muhimaan. Siinä oli ytyä. Mies toi kaupasta mämmiä. Sanoi unohtaneensa kerman. En kestä kermaa, joten se ei haitannut.

Vanha äitini Pohjois-Karjalassa odotti kahta "Rinsessaa" kylään. Lastenlastenlapset ovat jatkumo suvulle. Olisin kyllä mielelläni minäkin siellä, mutta nyt ei onnistu.
Suomessa välimatkat ovat pitkiä, suvut hajallaa ja ihmiset turvattomia. Perheiden ja sukujen hajoamisissa on yksinäisyys tyrkyllä. Jokaisella lapsella pitäisi olla oikeus lapsuuteen turvallisten aikuisten valvonnassa. Nykyinen individualistinen yksilöllisyys on itsekkyyden korostusta ihan kaikessa. Ihminen on elämästään vieraantunut eläin.

Alla oleva kuva kuvastaa elämästään vieraantuneen kristityn sielunmaisemaa.

No comments: