Thursday, September 11, 2014

Syyskuun aurinko lämmitti vielä, mutta varjossa oli jo kuoleman tuntu

Turun kauppatorilla oli tänään ilmaista lounasta kaikille. Ruokaa ei pidä heittää roskiin ellei ole ihan pakko. Itse annan ylimääräiset ruoat tarvitseville. Minulla on verkosto. Seurakunnassakin annoin ylijääneet ruoat köyhille. En tosin kysynyt lupaa keneltäkään, sillä toimin omakustannushintaan. Myöhemmin kuulin että sekin oli väärin. Mitä väärää siinä nyt oli: itse maksoin omasta pussistani tarpeet ja kirkkokahvirahat piti tosittaa jonnekin. Annoin ylimääräiset ruoat köyhille ilman korvausta. Mitä järkeä siinä oli? Itse en saanut rahaa, vaikka huhuttiinkin. Niitä annettuja ruokia ei kukaan kieltäytynyt vastaanottamasta, kaikki jotenkin kelpasi. Eikä niitä ollut paljon, joskus ei ollenkaan. Minusta se oli kristillistä, Olen ymmärtänyt että rahan kerääminen seurakunnalle koetaan nykyään hyvin kristilliseksi. Kuulostaa ihan Calvinismilta.
Tämä maalaus on lähellä hovikampaajaani tai sen toisen kampaamon jälkeen oleva. En mainosta. Sain pussillisen hengettömiä että nutturat ja letit pysyvät ruodussa. Minulla on pitkät hiukset ja ainakin neljää sävyä omasta takaa.

Laivat ja junat saavat minut kaihoisaksi. Tämä teräslaiva on erään Portsalaisen takorautaportin keskiössä. Aurinko paistoi ja syyskuun aurinko lämmitti vielä, mutta varjossa oli jo kuoleman tuntua. Bussipysäkillä nainen sanoi että on otettava tyroksi taas mukaan mikäli aikoo istua metalliselle penkille.

Kasvit alkavat kuivua, sillä maa ei enää ravitse; tämän tiesivät maanviljelijät ennen tehomaataloutta. Tiede ei todellakaan osaa kaikkea selittää.

No comments: