Monday, September 22, 2014

...rauhaa peltojen kasvu ja tuotanto tehtaiden...

Lapset ja aikuset maalasivat kävelykadulla vanhoille lakanoille. Oli Turku-päivä ja pääsi ilmaiseksi kaupungin yleisiin rakennuksiin. Turunlinnassa oli viikinkiajan rahoja, jotka geologi opiskelija oli löytänyt Aurajokilaaksosta. Sitten oli ilmastonmuutoksen vastainen mielenosoitus. Luulen että nuo lakanamaalaukset liittyvät maailman rauhaan ja ilmastoon.

Kävelylläni erään puutaloalueen kaduilla törmäsin erikoisimpaan myytävään asuntoon mitä olen nähnyt. Oli hellahuone, hellahuoneissa yleensä on vesijohto ja viemäri, tässä ei ollut.

Vintissä oli korkea ja valoisa huone, päädyssä oli hämmästyttävän korkea ikkuna. Ei tarvitse kattoikkunoita, jotka ikävä kyllä ovat ongelmallisia käytössä. Vuotavia ja hnkalia. Portaat puuttuivat, tai portaiden virkaa toimittivat alumiinitikkaat, jotka vaappuivat kahden kapean lankun päällä. En uskaltanut kiivetä, pelkäsin taittavani jalkani tai loukkaavani itseni muuten. Heillä ei varmaankaan olisi ollut vakuutusta tapaturman varalle. Huoneessa ei ollut vesijohtoa eikä viemäriä, joten ei myskään vessaa. Asunto tämä huoneisto ei ollut. Korkeintaan osa toisesta huoneistosta.

Tivasin miksi huoneessa ei ollut vessaa? Viimeisin ulkohuussi kaupungin alueella hävitettiin 1980 luvulla. Välittäjä oli huulipyöreänä. Sanoi sitten että naapuri oli käyttänyt huonetta makuuhuoneena kun lapset olivat vielä kotona. Siitä huolimatta asunnossa ollut hellakakluuni kertoi aivan muuta. Ehkä tapetin alla oli salaovi. Hinta oli noin 100.000. Oikea hinta lienee noin 25.000. Onkohan edes rakennuslupaa?

Kadulla tapasin nuoren naisen joka nauroi ja sanoi yrittäneensä mennä vastapäisen talon esittelyyn. Pihalla oli esittely viitta. Kukaan ei kuitenkaan tullut avaamaan ovea. Ilmeisesti valikovat asiakkaansa.

Tänään on unettava aamu. Sataa.

No comments: