Friday, June 19, 2009

Alaston impi ruispellossa juhannusyönä

Kaupungissa on Juhannuksena mukavaa. Autoja on vähemmän ja ihmisiä myös vähemmän. Kävelimme torille tomaatteja hakemaan. Vettä satoi reippaasti. Lämpötila 10,5 astetta.
Viime Juhannuksena oli aurinkoista mutta viileää. Muistan hyvin kun etsimme juhannusruusuja kuvattavaksi, tuuli riepotti kaikkea eteensä sattuvaa. Miksi ihmeessä pitäisi juuri Juhannuksena olla maalla.

Perinteinen Juhannus muistuu mieleeni lapsuudesta. Juhannuskoivut, saunavasta joka tuoksui kesälle ja kokko, jolle kyläläiset kokoontuivat juhlimaan. Oli nuorison näytelmä ja miehet olivat aina juovuksissa. Naiset paheksuivat ja tarjosivat kahvia ja pullaa kaikille. Sitten tuli Pamilon voimalaitos ja osti maat. Ihmiset muuttivat pois ja juhannusjuhlat muuttuivat perheiden juhliksi.
Juhannustaikoja en ole koskaan tehnyt. Luin jostain että jos juhannusyönä menee alasti piehtaroimaan ruispeltoon, niin ylkä tulee vastaan. Kyllä, voi tulla monikossa, sillä alaston nainen on aina kiinnostava ruispellossa juhannusyönä. Ja muutenkin.

No comments: