Saturday, March 19, 2016

Siirrettäköön Minna Canthin kotitalo Kuopiosta Tampereelle

Vastaani tupsutteli buudeli jolla oli pehmeää nahkaa olevat kengät tassuissa. Minä nyt en ymmärrä tätä koirien pukemista mitä kummallisimpiin vaatteisiin. Ehkä ihmiset tuhlaavat koiriisa kuin lapsiinsa, joita ei liena. Hellyys on kortilla yhteiskunnassamme muutenkin ihmisten välillä, joten on hyvä että on korvikkeita.

Tänään on Minna Canthin päivä. Liput liehuvat ja sää on siedettävä, vaikka hiekka lentääkin kaduilla. On myös tasa-arvon päivä. Kohta täällä ei kukaan ole tasa-arvoinen jos hallituksen linja jatkuu. On vain varakkaita ja sitten niitä, joilla ei ole sijaa majatalossa, eikä leipää murrettavaksi. Koulutuskin on kohta varakkaiden yksinoikeus. Kansallisen heräämisen aikaan oli suuntauksia joissa korostettiin ylempää koulutusta ei pitäisi antaa muille kuin sivistyneistön ja ylempien luokkien nuorille. Nyt vain sivistyneistökin on ajettu ahtaalle. Kokoomuksen nuoret varmaankin nimittäisivät jälkimmäisiä roskasakiksi.

Kuopiolaisilla näyttää olevan ylitsepääsemättömiä vaikeuksia Minnan kotitalon korjaamisen kanssa. Ehdotankin että talo siirretään Tampereelle, Minnan kotikaupunkiin.
Näin Tampere saisi kulttuurikaupungin statusta lisää ja Kuopio säilyisi porvareiden perinteekkäänä kaupunkina jossa ollaan melkein yhtä kulttuuribarbaaripurkajia kuin Turussa.

No comments: