Thursday, March 3, 2016

Metsä humisee terveemmälle kuin media

Yöllä heräsin kolinaan. Ehkä se tuli purettavasta huoneistosta. Tunsin lievää ahistusta. Kävin eilen katsomassa oliko iso kuivuri todella sammutettu. Olihan se, en tiedä miksi ja kuka. Ehkä se oli purkufirma. Sain homeoireita. Silmät olivat äkkiä täynnä jotakin ja nenä alkoi vuotaa. Ei minun tietenkään pitäisi mennä näihin paikkoihin mutta kun mieshenkilö on polvivammainen vielä viikon, joten kaamalia portaita ylös vaan ja totesin konkreettisesti tilanteen.

Toivon mukaan näin yöpakkasten aikaan asujat huolehtivat kertaalleen jäätyneistä, ja vahinkoa aiheuttaneista huoneistoista etteivät ne taas jäädy ja halkea. Tämä talo ei kestä montaakaan vesivahinkoa enää.

Ahistusta aiheutti myös Maailmojen välissä elokuva. Se oli kipeän kaunis Afganistania käsittelevä elokuva. Surullinen, toivoton ja kaunis. Huomasin ajattelevani että miksi ei vain Afganistanilaisia jätettäisi rauhaan ja rauhanturvaajat, vai mitä ne nyt ovat, poistuisivat sieltä. Ja miten jatkossa ammutun pojan sisko (jota myös ammuttiin) selviytyy yksin arjessa joka on naisille karu.

Yöllä mietin että olisiko irtiotto mediasta hyväkin ratkaisu. Menisi mökkiin metsän keskelle, sammuttaisi radion ja kuuntelisi metsän huminaa ja muita luonnon ääniä. Metsä humisee terveemmin kuin media.

Uusi lukko vanhassa portissa. Takana takorauta-aitaa ja vanhan yliopistorakennuksen tilalle noussut ruma talo. Kuivuneet ruohot ovat ortodiksien kirkon tontilla.


No comments: