Sunday, March 20, 2016

Palmusunnuntain kirkas aamu

Valo on kirkasta näin keväällä. Yöllä oli pakkasta, kuten maaliskuussa yleensä on. Kuvan polkupyörä on talviterässä. Tämä pyörä varastettiin ortodoksikirkon pihalta kaksi kertaa. Aina se jotenkin löysi kotiin takaisin.

Turha syytellä venäläisiä tai muitakaan maahanmuuttajia. Jollakin seurakuntalaisella oli pyöräni vara-avain ja hän teki kiusaa. Olin aikoinani naivi uskovaisten ympyröissä, enkä huomannut mitä oli menossa sisäisessä juonittelussa. Yhteisöllisyys voi olla suorastaan "tappavaa" kun intohimot pääsevät valloilleen.

Nykyään siellä huseeraavat arvokonservatiivit ja suorastaan äärioikeistolaiset piirit. Pelkkä ajatuskin Suuren perjantain palveluksesta saa kylmät väreet selkäpiihin. Kuka pääsee kantamaan Jeesuksen arkkua kulkueessa?
Orava kuuli kameran naksauksen ja ilmestyi tarkkailemaan.

Silmiini osui aamulla Turun Sanomien Yleisöltä kirjoitus jossa hyökättiin kirjaston näyttelyjen punavihervasemmistolaisuutta vastaan. Aina näitä arvokulttuurikonsrvatiiveja löytyy. Tiedä vaikka kirjoitus olisi tehty lehden toimituksessa.

Sikäli kun tiedän, niin kirjastojen näyttelytilat ovat suosittuja kaikelle taiteelle ja jonotus ajat ovat 1,2 vuodesta ylös päin. Setan näyttely mainitaan erityisesti. Pitäisikö kirjoitus ottaa kirjastojen lakkauttamisen litaniana, vai minä? Luulen että paremminkin pohditaan kuka on kirjoittaja. Ettei vaan olisi eräs äärioikeistolainen tyhmittymä, heilläkin lienee oma kulttuuriohjelmansa. Hitlerkin on maalannut kuvia ja kirjoittanut Taisteluni kirjan. Olen jopa lukenut sen aikoinaan yliopiston kirjastosta lainaten.

Kirjastoja ei pidä lakkauttaa. Nykyään luetaan kirjoja kohtalaisesti.

No comments: