Monday, August 3, 2015

Veden päällä kävely ei ole helppoa

Kupittaan puistossa voi olla omassa kuplassa ja kävellä veden päällä. Se ei ole kovin helppoa kuten kuvasta näkyy.
Tähän nousee uusi patsasleikkipuisto. Entinen purettiin huonokuntoisuuden vuoksi. Lapset ja taiteilijat ovat suunnitelleet yhdessä tämän projektin.

Hienoa että taiteilijat tässä projektissa ovat pystyneet yhteityöhön. Seikkailupuiton toiminta 1980-luvulle, sen alkuaikoina kaatui ohjaajien yhteistyön kykenemättömyyteen. Ohjenuoraksi tuli ohjaajien pois savustaminen. Lopulta olikin sitten vallalla "anarkia".
Huorittelua, väkivaltaa, henkistä yleensä, ja hulluksi leimaamista. Miten oli mahdollista että sosiaalikeskus antoi saatananpalvojaksi itseään tituleeraavan henkilön olla lapsille tarkoitetussa paikassa töissä. Totta puhuen ei siellä ollut taiteilijoita, oli ainoastaan puolivillaisia ohjaajia.
Vanha puu edelleenkin paikallaan. Katselin puuta ja ajattelin miten historia toistaa itseään. Uusnatsismi nostaa entistä vahvemmin päätään. Jyväskylän mielenosoitus oli ennelta suunniteltu ja kohdistui aikaisempaan kirjastopuukotuksen uhriin. Toivon että seuraavaa iskua ei tule missään muodossa. Poliitikoilla ei ole varaa suhtautua välinpitämättömästi tähän.


No comments: