Wednesday, August 26, 2015

Maailman levottomuus on tullut lähelle

Tein yleisradion pakolaistietotestin. Kolme meni väärin sillä kysymykset täytyy lukea oikein, luin ja käsitin väärin kysymyksen. No jotakin oleellista olen kuitenkin sisäistänyt.

Naivi ei tietenkään saisi olla, sillä (kyllä) Isis soluttaa jäseniään pakolaisten joukkoon, eivätkä kaikki pakolaiset ole pakolaisia siinä mielessä kuin kuuluisi olla. Suurin osa pakolaisista on varmasti pakolaisia ihan oikeasti.

Syyriassa on tuhottu vanhaa ja arvokasta kulttuuriperinnettä isisin toimesta perusteellisesti. Vanhan luostarin tuhoaminen puskutraktorilla on vandalismia ja sivistymätöntä. Sota ei ole sivistynyttä.

Melkein kymmenen vuotta sitten katosi Kairossa yksi tutkija konferenssimatkallaan. Minulla on tämän tästä ollut outo tunne että tutkija meni vanhaan luostariin jossakin vanhassa kaupungissa, jossa on aikojen alun tunnelma. En tiedä missämäärin tämä on kuvittelua, tai harhailua. Kuultuani BBC:n uutisoinnin erään vanhan luostarin tohoamisesta maan tasalle ja voi vain arvailla mitä munkeille tapahtui, olin pöyristynyt, Suomen mediassa ei ole pahemmin luostarin tuhoamisesta puhuttu. Ortodoksien tiedotuksia asiasta en ole nähnyt tai kuullut.

Maailma on muuttunut muutaman vuoden kuluessa levottomammaksi kuin ennen, tai sitten se levottomuus on tullut lähemmäksi.

No comments: