Monday, August 24, 2015

Syntinen nainen voiteli Jeesuksen jalat kalliilla öljyllä ja kuivasi ne hiuksillaan

Mikään ei ole kristityiksi itseään kutsuvien ihmisten mieleen niin paljon kuin toisten ihmisten ahdinko ja synti. He suorastaan rietastelevat toisten ahdingolla keskenään.

Jeesus vietti aikaansa huorien, aisankannattajien, köyhien, samarialaisten, sairaiden ja muiden hyljeksittyjen kanssa.

Nykyään seurakunnat ovat niin akateemistuneet ja anemisoituneet ja talousvastuullisia, että Jeesus ja hänen luuseriporukkansa ei pääsisi edes kirkkoon sisälle. Omaan kirkkoonsa. Juudaksia kyllä riittää kaikissa seurakunnissa ja Pietareita, jotka kieltävät kaiken mahdollisen.

Olen pettynyt näihin fiilistelijöihin. He tunnelmoivat ja viihdyttävät itseään uskotellen itselleen olevansa hyvinkin hurskaita ja Jumalalle otollisia. Kohta tulee aika jolloin köyhät tulevat kirkkoihin ja mitä nämä hienosti pukeutuneet, kaikkitietävät ja laihat koketit tekevät. Luulen ttä he kauhusta kirkuen pakenevat pois. Kulttuuri ja taideihmiset ovat pahenpia kuin fariseukset. Fariseuksista tietää mitä he ovat, mutta kulttuuriväestä ei tiedä.

Voin hyvin kuvitella mitä tapahtuisi jos Jeesus tulisi visiitille johonkin seurakuntaan ja syntinen nainen voitelisi hänen jalkansa kalliilla öljyllä ja kuivais ne hiuksillaan, jotka tietenkin olisivat pitkät ja valtoimenaan. Analyytikko analysoisi puhki tapauksen ja sitten hullujenhuone siintelisi varmasti.

Joku henkilö sanoi ihmettelevänsä katolisia kirkkoja ja ortodoksisia myös, miksi he eivät majoita pakolaisia tiloihinsa? Ei se ole ollenkaan helppoa. Kristillinen rakkaus ei ole koskettanut heitä.

En usko että monikaan ortodoksi menettää yöuniaan Syyrian sodan ja Isis-soturien takia. Olisi hyvä muistaa kuitenkin että emme ole kovinkaan kaukana Välimeren alueen pakolaisista. Luin että eräs poliitikko on ehdottanut että pakolaisten laivat pitäisi upottaa. En usko että tuolla tavalla ongelma ratkaistaan.

Juudakset ovat aina tarjolla. Sen olen oppinut omassa seurakunnassani.

Toivon etteivät vandaalit Isis soturit tuhoa vanhaa kulttuuriperintöä enenpää kuin ovat jo tuhonneet. Ajattelen ovatko he luku ja kirjoitustaidottomia. Sellaisia on helppo yllyttää ja manipuloida.

No comments: