Monday, August 31, 2015

Savi liikuttaa portaita, liikuttaako mikään kirkossa kävijää

Kuvassa olevat portaat ovat siirtyneet paikoiltaan, kuten Turussa on tapana. Joskus kokonaiset rakennukset siirtyilevät ja vajoilevat saven syleillessä perustuksia. Portailla ei näy kerjäläisiä koska he ovat lähteneet muualle Turusta. Ehkä he ovat saaneet menolipun Romaniaan, joka ei kyllä hoida omaa kerjäläisasiaansa kuntoon. Joku kalpea ja ohut henkilö lukitsi oven ja nopeasti uskalsin ottaa kuvat. Ei ollut tarkoituskaan tulla kirkkosaliin saastuttamaan.

Kerjääminen kirkon portailla tai pihalla on kuulemma edelleenkin kiellettyä. Mitä sanovat esipaimenet tähän. Veikkaan etteivät mitään. Heillä on säätyyn sopivat seurapiirit joissa ei kerjätä, korkeintaan laillisesti viedään viimeisetkin köyhien eväät. En usko että esipaimenilla on yhteyksiä köyhiin ja syrjäytettyihin, he ovat liian korkealla nähdäkseen selvästi. Esipaimenemme voisivat ohjeistaa kirkkoherrojaan hätämajoittamaan seurakuntansa kiinteistöihin pakolaisia. Sofia voisi näyttää hyvää esimerkkiä tässä.

Istuimme kantakahvilassamme torin reunamalla ja joimme piristävää mehua. Kirkkoa saa ku vata ulkoa koska se on julkinen rakennus. Portaat menevät remonttiin ja kirkonmenojen ajaksi laitetaan kuulemma korvaava kulkureitti. Ehdotan köysirataa karaistuneille. Mitä mahtaa kuulua Toriparkille? Kävin Suomen Turku fb.sivustolla ja kauhistuin.Kulahtanutta heinikkoa aidan vieressä Lokinkadulla. Syksy tulee vaikka on melkein kuumaa, ainakin auringossa. Savi liikuttaa portaita, liikuttaako mikään kirkossa kävijää. En usko että Jumalalla on poliittista mielipidettä.

No comments: