Wednesday, October 31, 2012

Turun uusin kulttuuri ja rahaskandaali

Goottilainen kuumaisema kuvastaa, heti vaalien jälkeisen Turun Kulttuurikaupunki Säätiön skandaalia. Oikea käsi ei ole tiennyt kenelle rahaa jakaa ja silmä on ollut kokonaan ummessa. 40 miljoonaa on iso raha ja 6 miljoonan hävikki melkoinen. Miten säätiö voi tuottaa voittoa? Miten ja kenelle rahaa on jaettu vielä kulttuurivuoden päätyttyäkin?


Turun Sanomien tämän aamuinen uutinen sai miettimään tämän kaupungin kähmintää ja kabinetti-suhmurointia. Haluaisin julkiseksi kaikkien niiden nimet jotka ovat olleet hyötymässä. Kulttuuri-ihmiset ottavat vastaan rahaa siinä missä muutkin. Ilmankos tässä kaupungissa ollaan niin hiljaa, jopa "älymystö", jonka olemassaoloa epäilen vahvasti, myötäilee poliittista päätöksen tekoa. Pelkään pahoin että tämä skandaali on ollut tiedossa jo ennen vaaleja.


2 comments:

elämää Saksalaismetsissä said...

valitettavasti usein kulttuuripolitiikka tahtoo sekoittua politiikan tekoon ja se taas tahtoo unohtaa sen mitä politiikka oikeasti on: yhteisten asioiden hoitoa.

quijote said...

Turku on outo paikka; kähmivät, sössivät ja sitten vielä jäävät kiinni.

Voi olla että Kulttuuripääkaupunkivuoden 2011 Säätiö joutuu maksamaan kulttuuri ja opetusministeriölle muutaman millin takaisin.