Sunday, October 7, 2012

Lokakuun sunnuntaina

Ovatko Turun kirjamessut muuttuneet kokoomuksen kansanjuhlaksi?

Katselin Tv3 uutisia ja tulin käsitykseen että väkeä lappasi isosti paikalle juuri Sauli Niinistön vuoksi.

Syrjäyttikö hän suosiossa jopa Sofi Oksasen?

Oli hieno ulkoilupäivä ja teimme pitkän lenkin entisen viljasiilon paikalle ja rakennuksiahan sinne taustalle näyttäisi nousevan.Aurajoen vesi oli laskenut hieman ja virtauskin oli nyt heikentynyt. Matkalla poikkesimme vanhaan puutaloon joka kaipaisi entisöijän osaavaa kättä. Nuuhkin alustaa ja homeenhajua ei kyllä ollut. Toivottavasti "moderni rakentaja" ei osta ja pilaa; toivon todella sitä. Talo on suojelualueella, joten kaipa joku valvoo ettei mene suden suuhun.

Aamulla luin lehdestä että Joensuun ratamakasiini oli tuhoutunut tulipalossa täysin ja tuhopoltto ei ole poissuljettu syy palon syttymisessä. Jotenkin tutulta tuntui tuokin uutinen.


2 comments:

Sami Liuhto said...

Siellä oli mukavaa, ostin ja hankin n. 19 kirjaa, kuuntelin esityksiä ja tapasin mukavia ihmisiä niin kuin messuilla yleensäkin tapaa. Presidentin ollessa paikalla tosiaan häntä monet olivat kuuntelemassa, se on kai se presidentin osa että tuo ihmisiä paikalle. Söin myös Kokoomuksen ja SDP:n vaalikojujen tarjoamia karamellejä. Pidin enemmän SDP:n herkuista, mutta sehän on vain makukysymys.

Ai niin, saatiin Torsti Lehtiseltä omistus! Se oli tähtihetki. Torsti Lehtinen sanoi lavalla olevansa Suomen körttiläisin ortodoksi. Siitä tuli onnellinen olo. Ekumeniaa! Tuli mieleen miten Teuvo Saavalainen sanoi olevansa ateistinen teologi. Hurjia kavereita.

Aika haikeaa oli tietenkin kun nämä olivat viimeiset Kari J. Kettulan messut. Mutta Jenni Haukio teki lupauksen että ensi vuonna esiintyjille on vaatteidenvaihtopiste, kun Heli Laaksonen sitä ehdotti. En ole kokoomukselainen, mutta uskon aikuisen ihmisen sanaan, olkoot vaikka mikä. Ja mukavalta ihmiseltä vaikuttaa ja hyvää olen paljon kuullut. Runot kans hyviä. Velipoikakin on kokoomukselainen ja järkimies. Ja ystäväni vasemmistolainen, sen pahempaa en tiedä, mutta hyvä ihminen hän on.

Anteeksi, kirjoitin vähän liikaa, kun mietin tuota että onko Turun kirjamessut Kokoomuksen juttu. Varmaan se oli provokaatio, mutta jotenkin niin tunnemyräkkää ollut tällä viikolla että vastasin.

Voikaa hyvin (seuraan tuota haikuhommaa, piti itsekin perustaa haikublogi, muttei siitä oikein haikublogi tullut vaan erilainen).

quijote said...

Torsti on suveneeri ilmiö. Minä taas olen melkeinrikollinen ortodoksi oikeauskoisten mielestä.

Poliittisesti olen vasemmalla.

Mataleena