Saturday, November 3, 2012

Ikävä kyllä, tämä ei ole teatteria jolla on onnellinen loppu


Erehdyin yöllä katsomaan amerikkalaista Pinnan alla elokuvaa. Olisin voinut viettää aikani paremminkin, sillä elokuva oli tylsää viihdettä. Aamulla oli nuhjuinen olo, joka kyllä katosi kun rupesin tekemään karjalaista perinneruokaa Sultsinoita. Kuuntelin radiosta Kari Mäkisen puhetta kielen elitistisyydestä poliittisessa vallankäytössä. Tämä johtaa pahimmillaan luokkien välisten erojen syvenemiseen entisestään.

Minua ärsyttää se, että keskiluokka samaistuu nykyään liikaa ylempään omistavaan luokkaan. Tämä näkyy kokoomuksen kannatusluvuissa. Keskiluokka ei enää näytä hämmästyvän rahavirtojen ohjauksesta ulkomaisille yrityksille tai todella rikkaiden henkilöiden härskeistä teoista ja puheista; siitä näyttää tulleen kansan viihdettä.
Ikävä kyllä tämä ei ole teatteria jossa on onnellinen loppu. Viimeksi kokoomuksen nuori täräytti että lapsilisät pitäisi poistaa, näin estettäisiin heikomman aineksen lisääntyminen ja... Kuulostaa jotenkin tutulta kun on tuota historiaa tullut opiskeltua; taas valkoisen vallan aaveet...

Kokoomuksen Nuorisoliitto on irtisanoutunut kuulemma tuosta lausunnosta.
Kumpujen kätköstä, mullasta maan isät katsovat poikiaan... Tämän takiako he taistelivat sodissa. Rahavallan laki on voimassa, olen perustuslaillinen... laulettiin perustuslaillisten pilkkalaulussa aikoinaan. Tuolloin Perustuslaillinen puolue tarkoitti muuta kuin tänään.

Ulkona on lämmintä ja kosteaa. Tänään vietetään Karjalan Valistajien ja Pyhittäjien juhlaa.

No comments: