Wednesday, November 21, 2012

Puutarhakatu 41 Portsassa


Portsan puutaloalueen suojelualueen sääntöjen mukaan talon palaessa tai muutoin tuhoutuessa, on tilalle rakennettava samanlainen talo. Tämä koskee näköjään vain taloyhtiöitä joissa ei ole Turun kaupungin omistus. Eilisessä kokouksessa esittelijä esitti kaavamuutosta joka mahdollistaisi nelikerroksisen kerrostalon rakentamisen palaneen, kaupungin omistaman, puutalon tilalle.

Portsassa on palanut taloja ennenkin mutta ne on rakennettu samanlaisiksi uudelleen. Sodan tuhojen seurauksena taloja on rakennettu ja korjattu entiseen kuosiin. Näin taloyhtiöiden sääntöjen mukaisesti menetellen. Kaupungilla näyttäisi olevan erivapauksia tässäkin.

Joku keskustelijoista nimitti kaavamuutosta nakertamispolitiikaksi. Ja sitähän se onkin.

Palaneen talon kohtelu, palon jälkeen, on ollut vähintäänkin välinpitämätöntä. Suojaamattomaan taloon on satanut sisään kuukausia. Myöhemmin talo on suljettu tiiviisti. Kuivatusta ei ole edes harkittu, näin ymmärsin.

Yksi vahtoehto olisi että kaupunki myisi palaneen talon jollekin puutaloihin ystävällisesti suhtautuvalle rakentajalle. Kaupungin omistamia puutaloja on myös Portsan sydämessä ja toivoa sopii ettei niille tapahdu mitään pahaa.

Onneksi asioihin voi vielä vaikuttaa.

Tiedotus ja keskustelutilaisuus Portsa-Kodissa 20.11. Klo 18.30-20.00.

No comments: