Monday, November 19, 2012

Kurkistaako klovni kirkon ikkunasta sisään...

Katselin Toriparkki OY:n torivisiota torilla olevasta informaatio ja mainos paalusta. Minua kiinnosti erityisesti ortodoksikirkon lähelle pystytettävä huvipuisto. Sirkusareena ja maailmanpyörä. Maailmanpyörästä voi katsella mitä kirkossa tapahtuu, ja klovnit voivat pommppia naama ikkunassa sirkusmusiikin tahdissa, sillä areena on kirkon ikkunoiden tuntumassa. Hautajaisten aikana voisi olla rock-konsertti ja rokkarit voisivat hyppiä ruumisarkun päällä kun sitä viedään kirkkoon tai kirkosta pois. Näin, mikäli Toriparkki toteutuisi.

Erikseen askarruttaa kirkon kohtalo mikäli Toriparkkia aletaan rakentaa. Savi liikkuu ja saa aikaan vahinkoa. Kysymys ei ole mistä tahansa rakennuksesta. Pyhän Aleksandran kirkko on osa Turun autonomianajan historiaa. Se on suojelukohde. Kirkon on suunnitellut Arkkitehti Carl Ludvig Engel. Kirkko sijaitsee torin reunalla, Yliopistonkadun varrella. Seurakunta omistaa tontin jolle kirkko on rakennettu.

Kirkko on pyhitetty Marttyyrikeisarinna Aleksandran muistolle. Rukoile suojelusta kirkkorakennuksellemme Pyhä marttyyrikeisarinna Aleksandra.


No comments: