Wednesday, June 27, 2012

Lapissa kukkii...

Karun maan kukkia katseltavaksi. Luonnossa nämä ovat pienikokoisia kuulemma. Kauniita ne kuitenkin ovat.

Jos ilmastonmuutos jatkaa etenemistään, niin minne joutuvat nämä viileän ilmaston kukat? Tuolla ei kuulemma satanut lunta kuten säätiedotus lupasi. Norjan puolella lienee lämpimämpää. Matkalaiset olivat, viimeisen tiedon mukaan, menossa sinne.


Turussa satoi ukkoskuuron omainen tiuha sade. Olin juuri ostamassa perunoita kun sade pamahti päälle. Nyt sitten olen uitetun koiran näköinen. Haitanneeko tuo mittään. Kävin sytyttämässä tuohuksia kirkossa. Happamen näköinen opas antoi luvan kuvata katon kaarta maalaavia työmiehiä.

Ensi lauantaina on Nikean metropoliitta Johanneksen panihida klo 17.30. Panihidaan voi mennä kuka tahansa joka tuntee kutsumusta. Sunnuntaina ovat Pyhän Elisabetin luostarin nunnat pitämässä myyntinäyttelyään seurakuntasalilla. Torstaina alkavat keskiajan markkinat Vanhalla Suurtorilla ja luulen että nuo nunnat ovat sielläkin myymässä; olivat viime vuonnakin. Tulevat valko-Venäjältä.

Oppaille: Kun henkilöitä tai henkilö tulee kirkkoon on hyvä nousta seisomaan. Tervehtiä tai vastata tervehdykseen. Hymyillään ja ollaan ystävällisiä, vaikka mielessä olisi mitkä myllerrykset. Vastataan kysymyksiin, ja kaikki opastettavat eivät ole potentiaalisia varkaita. Hämärähenkilöitä varten on omat toimintaohjeet mikäli niistä on informoitu.

No comments: