Saturday, November 28, 2009

Vanhan Suurtorin joulumarkkinat 2009


On se aika vuodesta jolloin Turussa Vanhan Suurtorin joulumarkkinat alkavat. Tänään oli ensimmäinen ja varmasti rauhallisin päivä. Mahtui kävelemään ja näppailemaan kuvia. Oli joulukuusen koristelukilpailu. Kaupungin eri instanssit olivat koristelleet erityisesti kuusia. Perinteisin oli V-S käsityöläisten kuusi. Muut olivat luovia ja jouluisuus oli hakusessa.

Pieni poika mittelöi äitinsä kanssa saadakseen lähes itseään isomman krillimakkaran. Kaksi tonttulasta riiteli rahoista ja kaiken keskellä iloinen muori huusi: Hyvää puuroa tarjolla kaikille! Joululauluja oli vähän, mutta riittävästi. Virolaisten villapuodossa haistelin villan tuoksua ja ostin pitsiset sormikkaat. Tekisi mieli ostaa taas kunnon villapaita ja pipo. Yksi lapsi kyseli että: Missä se outolintu on?
Se on putiikin nimi. Lintua ei löydy etsimälläkään. Oli kostean koleaa. Rupesi palelemaan, vaikka oli vaatteita kunnolla päällä. Koska olin yksin liikkeellä en mennyt kahville Kirjakahvilaan sillä yksin juominen on yhtä tylsää kuin yksin syöminenkin. Pois kävellessäni tapasin vanhan seurakunta-keverini Jonin. Melskattiin teatterissa ja muutenkin. Hän on ortodoksikodin lapsi ja osaa nauraa yhteisöjen älyttömyyksille. Olinkin jo ihmetellyt missä hän on ollut.

Kerran me matkustimme Jonin ajamalla bussilla Helsinkiin ja olisimme menneet vammaisten kanssa kylään Ambrosiuksen luo, mutta hänelle ei sitten sopinutkaan. Sääli. Se kohtaaminen olisi avartanut kaikkia.

Joulumarkkinat ovat vielä neljänä viikonloppuna ennen joulua.

Tuomiokirkon edessä tapahtui jotakin. Olisikohan adventti tulossa.

No comments: