Monday, November 23, 2009

Ujo oravanpoikanen

Tänään kokeilin toipilasrajojani ja kävelin kirjastoon. Löysin Anita Konkan Mustapassi romaanin. Olen kyllä lukenut sen aikaisemminkin mutta jokin asia alkoi vaivata mieltäni ja päätin lukea sen uudelleen. Petroskoissa aikoinaan eräs paikallinen kulttuurivaikuttaja vähätteli Anita Konkan tuotantoa ja minä taas kehuin. Hän oli sovinnainen mies ja viittasi seksiin. En ollut lukenut sillä silmällä, enkä lue nytkään.

Kotipihallani temmelsivät oravanpennut. Yksi pieni karvapallo kyhjötti aidalla. Otin kuvia ja löpisin sille aikani kuluksi. Luulin että se oli jotenkin outo. Ei ollut sillä hetkessä se säntäsi puun latvaan. Luulen että se oli ujo oravanpoikanen. Pelkään vapaana vaeltavien kissojen tekevän sille pahaa.

Olo on kuottakuntoinen mutta siedettävä.

2 comments:

anitak said...

Ai siitäkös se koleahko ilmapiiri johtuu? Petroskoilaiset eivät ole antaneet anteeksi Samaa sukua - romaania. Siinä seksiä ja Petroskoin kuvailua on enemmän kuin Mustassa passissa.

Mataleena. said...

En usko että on vakavaa tuo ilmaston koleus. Kyseisen henkilön vaimo suuttui koska epäili minun suunnittelevan hänen miehensä kanssa karkaamista. On ollut yksi kyläpaikka vähemmän siellä nykyään. No sattuuhan sitä!