Friday, February 16, 2018

Profiilikohotuksia ja mahalaskuja

Sovintosunnuntaina illalla kirkossa ihmiset hokevat toisilleen: Jumala antaa anteeksi. Anna sinäkin minulle anteeksi. Minut sivuutettiin kokonaan koska olin kummajainen ja Jumalan kuva minussa oli vammainen. Jumala antaa anteeksi, minä en anna. Paitsi joku kammotus tuli halailemaan ja haistelemaan hengitystäni joska viinalle haisisin. Minä en juo viinaa, en edes entisen kirkkoherran kanssa, vaikka sellaisiakin juoruja olin kuullut levitettävän, ja varmaan jakaa persettäänkin siellä. Seurakunnassa monelle riittäisi juoruilu ja kahvittelu hengenravinnoksi.

Profiilin korottaminen oli hokema, josta en pitänyt.Miten minun olisi pitänyt kohottaa profiiliani? Minusta seurakuntamme profiili on alenpana kuin milloinkaan ennen edellisen kirkkoherran erottamisen. Teatteriryhmän tilalle oli tullut trio Me ja isä Mikko. Mistäköhän instanssista mahtoivat saada rahoitusta, sillä tuskin he produktioaan lähimmäisenrakkaudestaan tekivät. Ehkä seurakunta tai kaupunki tuki, mene ja tiedä. Ei profiili vaan ottanut noustakseen.

Nyt kirkon ovessa komeilee lappu Ei kerjäläisille. Ja seurakunta on käyttänyt tuntuvan osan avustussummasta, jonka kirkkohallitus oli myöntänyt maahanmuuttajille tarkoitetun papin toimen täyttämiseksi, toiseen tarkoitukseen. Heideän ei tarvitse maksaa käytettyä summaa takaisin, sillä he eivät tienneet mitä he tekivät. Tämmöiset tietämättömätkö meillä seurakuntaa johtavat. Piispat uudessa kokoonpanossaan ovat isoja ja hymyilevät leveästi. Mahtavatko he tietää mitä tekevät. Niin, se 10,000 euroa joka on käyttämättä on jäädytetty.

Tämä on kuin muinoin luovassa toiminnassa: toiminnanjohtaja käytti ohjaajien palkkarahat projekteihinsa ja ohjaajat lomautettiin. Toiminnanjohtaja sai jatkaa toimessaan. Ehkä hänkään ei tiennyt mitä teki. Ksi miesystävää kävi hakemassa valituksen pois kaupunginhallitukselta.

Sääli kaunista kirkkoa kun toriparkkikin uhkaa. Mitä miettii Arkkipiispamme Leo, joka on myös Helsingin piispa. Ambrosius rupesi eläkkeelle ja rivi papiksi Sofiaan. Hänen profiilinsa on nykyään matala ihan omasta halusta.

Turussa tänään -4 astetta. Pilvistä ja harmaata.

No comments: