Friday, February 9, 2018

Huilutyttö I

Aamun kalpeassa valossa näin Klaara-tädin kävelevän selkäsuorassa kotikatuamme meille päin. Hänessä oli kaikki tiukkaa ja ankaraa: tiukka nuttura, terävä nenä ankarissa kasvoissa ja seipäänniellyt olemus. Vatsaani alkoi koskea ja kohta oksentaisin. Tiesin että hän muuttaisi meille asumaan. Hän vihasi huilunsoittoa, se oli kevytmielinen soitin. Huilu katosi ja tilalle tuli viulu. Alkoi vimmattu harjoittelu. Viulun ääni sai minut levottomaksi. En pitänyt terävistä äänistä. Enkelinkiharani vaihtuivat kahteen kireään lettiin, niin että silmäni tun tuivat hetken vierailta. Jouduin lahjakkaiden lasten erityiskouluun, joku olisi ollut riemuissaan mutta minä olin paniikissa, kunnianhimoni oli lentänyt Saharaan. Lakkasin puhumasta ja pahinta oli joutua esiintymään ihmisten edessä. Pahin tapahtui, minusta tuli huippulahjakkuus.

Salissa vaihdettiin kevätverhoja. Raaka valo tulvi sisälle vanhoista ikkunoista. Ikkunat olivat kultaisenlaikkauksen aikaiset ja korostivat harmoniaa. Aurinkoläikässä lattialla rellotti kissa häpeämättömässä asennossa. Piirrän kissan paperiin, tassut lähtivät omille teilleen ja jatkoivat tassuttelua tapetilla ja pianonkoskettimilla, kuvioivat katon, pyyhkivät enkeli Mikaelin miekasta pölyt ja sipaisivat Jumalanäidin poskea kevyesti. Koskettimet kilisivät ja sitten tassut asettuivat kissan mahan päälle. Kissa nousi ylös tuhahtaen halveksivasti. Otin huiluni ja soitin kuulasta ja kirkasta, vaikka syksyyn oli vielä aikaa. Minun vammani laatu oli hiljaista ja sisäistä laatua. Minä en aiheuttanut häiriöitä; olin lähes näkymätön lapsi. Ornamentit kappelin seinällä alkoivat elää, Jeesus liukui alas alttaritaulusta; maailmassani alkoi tapahtua asioita jotka olivat muiden ulottumattomissa. Niin minä silloin luulin.


On se kumma ettei seurakuntalehti Kupolissa ole sanaakaan Seurakuntaneuvoston suhmuroinnista Toriparkki oy. kanssa. Minusta seurakuntalaisten kuuluu tietää mitä on sovittu. Älkää aliarvioiko jäseniänne. Kaikki eivät ole lampaita sanan varsinaisessa merkityksessä. Jotkut ovat jopa leijonia tarvittaessa.

Miksi ei Moskovan patriarkaatti tule maksumieheksi? Heidän kirkkonsa tämä kirkko on alunperin ollut tai tsaarin kirkko.

No comments: