Saturday, November 21, 2015

Piika kristallisalissa

Turussa olimme ulkopuolisia. Äitini julkaisi Rautalehti kirjansa. Isotalon Kalle lainaili tekstejämme ja kosi kolme kertaa. Hän oli jonkin lainen jatkumo Sillanpääläiseen elämäntapaan, tuli Hämeen Portista usein seurueensa kanssa jatkoille luoksemme. En tuntenut halua sitoutua keneenkään pysyvästi. Rakastumisia tuli ja meni.

Sitten tuli jo aiemmin tuttu Paavo Rintala. Hän edusti henkistä yhteyttä ja meillä oli sama tausta ja kaipuu Viipuriin. Ymmärsimme toisiamme paremmin kuin kukaan. Hänen trilogiansa Kauneuden attribuutti oli, ja on edelleenkin isku aikamme historialliseen todellisuuteen.

Merkillistä että kaikki mieheni ovat olleet lähes alkoholisteja. Taatalla ja Eskolla se saavutti lakipisteensä. Itse en ole koskaan juonut muutoin kuin lasillisen seurassa.

Viipurilainen kosmopoliitti ei ollut Turussa kovassa huudossa. Olin hauskaa seuraa mutta minuun suhtauduttiin alentuneen huvittuneesti. Olin kuin piika kristallisalissa. En alistunut ja minulle kehittyi oma seurapiirini jossa oli hyvinkin erilaisia ihmisiä.

No comments: